Mutlu Hesapçı

Mutlu Hesapçı

İstanbul’da konserler, Frankfurt’ta Türk Film Festivali başladı.

2004 yılında ‘Ellerine Sağlık’ diye bir şarkı çıktı ve ben bu yalın ses kime ait diye herkes gibi şarkıyı söylemeye başlamıştım, çok sevdim. Sonra bu adamın ismi de Yalın’dı, söylediği şarkılar duyguma iyi geliyordu. En acı duyguyu bile temizleyen sözlerle ifade ediyordu ve sen yine içinde bulunduğun o aşk acısını çekebiliyordun. Her şarkısını çok sevdim üstelik son yıllarda sosyal medya hesabından tek kişilik güne özel şarkı paylaşımları ne iyi geldi ve günümü nasıl güzelleştirdi. Vayy be yıllar ne çabuk geçmiş Yalın 20. sanat yılına gelmiş dolayısıyla ben de kendisiyle birlikte yılların ne kadar çabuk geçtiğini hatırladım. Yalın 20. sanat yılını 40 bin kişiyle Beşiktaş Stadyumu’nda kutladı. “4 yaşında bir çocukken kurduğum hayallerin geldiği nokta burasıdır” diyen Yalın’a duyguna, sözüne, sesine sağlık, şarkısında dediği gibi “yüreğine sağlık, hadi kutla bu zafer senindir” daha nice yıllar dilerim. Şarkılarını dinlemeye ben devam edeceğim!

Gastronomi ve müzik bu hafta sonu KüçükÇiftlik Park’da buluştu!

İstanbul’a ilk geldiğim yıllarda Küçükçiftlik’te çok etkinliğe gittim sonra bir duraksama oldu ve ne zaman Küçükçiftlik Park’tan söz açılsa mekânın ne kadar özel bir yer olduğu anlatılır. Çünkü mekan İstanbul’un kalbinde yer alıyor. KüçükÇiftlik Park, 17.yüzyıldan beri şehrin kültür ve eğlence merkezi. Günümüze kadar mesire alanı, hasbahçe, gazino ve lunapark olarak İstanbulluları ağırlamış. Ve uzun süre yeniden canlandı ve şimdi kültür-sanat etkinliklerin merkezi haline geldi. Bkz. İletişim’in davetiyle çok sayıda etkinliğe gittim ve her etkinlikten yaşadığımı hissederek ve İstanbul’u severek döndüm. Bu hafta sonu Küçükçiftlik Park’ta yakaladığım etkinlik gastronomi ve müzik buluşmasını yaşattı. Kültür, sanat ve eğlencenin şehirdeki vazgeçilmez adresi KüçükÇiftlik Park’ın, barbekü kültürüne dair her şeyi ızgara tutkunların icin bir araya getiren yeni yeme içme festivali Grill İstanbul, 1-2 Haziran’da ilk kez gerçekleşti. Katılımcılar Grill İstanbul’da iki gün boyunca sevdikleriyle birlikte güneşin, baharın, yeşil çimlerin, dev ızgaralarda pişen barbekü çeşitlerinin, ateş başının ve müziğin tadını doyasıya çıkardılar. Ben festivalin etkinliğin ikinci gününe katıldım. Selin ve “Emir Yargın: Klas Pop” projesiyle Emir Yargın, KÖFN’ü izledim gecenin finalinde Cem Adrian ile kendimden geçtim diyebilirim. Bkz. İletişim davetiyle etkinliği kaçırmadım ve yine unutulmaz bir gece yaşadım.

Sinemacılarımızın Frankfurt çıkarması!

Avrupa ve Türkiye’yi kapsayan en uzun soluklu festivallerden biri olan Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali bu yıl 24.sü gerçekleşiyor. Hüseyin Sıtkı başkanlığında gerçekleşen festivalin bu yıl ki mottosu ‘Şiddet ve Sinema’! Bu yılın Yaşam Boyu Onur Ödülleri; Derya Alabora, Erkan Can ve Mehmet Kurtuluş’a veriliyor. Ayrıca Unutulmayanlar bölümünde Avni Dilligil, Belkıs Dilligil ve Aliye Rona anılırken Dilligil Ailesi adına sanatçı Çiçek Dilligil’e Vefa Ödülü veriliyor. 2 Haziran’da başlayan festivalin açılış filmi Tolga Örnek imzalı ‘Mucize Aynalar’ oldu. Festivalin açılış filmi Tolga Örnek’in yönettiği ‘Mucize Aynalar’ oldu. 5 Haziran gecesi Abdullah Oğuz'un yönettiği 'Zaferin Rengi', 6 Haziran akşamı 'Son Akşam Yemeği' filmi gösterildi ve film ekiplerinin katılımıyla söyleşiler gerçekleşti. 7 Haziran gecesi yani bu akşam Açıkhava Sineması’nda başrollerinin Cem Yiğit Üzümoğlu, Dilan Çiçek Deniz ve Fırat Tanış’ın rol aldıkları ‘Aşk Mevsimi’ adlı film gösterimde olacak, gösterim sonrası filmin yönetmeni Murat Şeker ile söyleşi gerçekleşecek. Frankfurt’ta bulunanlar kaçırmasın. Jürisinde çok değerli isimlerin bulunduğu filmler yine bu akşam Uzun Metraj, Kısa Film ve Belgesel Film Ödülleri kazananlara takdim edilecek.

2011 yılından bu yanı festivalin danışmanlığını yapan arkadaşım Caner Ural’dan festivali gerçekleştirmek ve programı oluşturmak için ne kadar çok çalıştıklarını biliyorum. Bir grup insan özverili ve gönüllü çalışarak sinema için Türkiye-Frankfurt hattında özel bir bağ kuruyorlar. Bize düşen onları alkışlamak ve daha çok desteklemek. Hadi yazımı bitirirken Caner’e şöyle sesleneyim; orada bir festival var uzakta, gitmesek de görmesek de, o bizim festivalimizdirJ

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mutlu Hesapçı Arşivi