Japon sanatından ilham alan lezzetler

İstanbul’un kalbinde, Gümüşsuyu’nda yer alan CVK Park Bosphorus Hotel’in en yeni gözdesi Kumiko Sushi & More, Japon mutfak kültürünün zarafetini ve özgün lezzetlerini sofistike bir atmosferde sunan özel bir mekân. İsmini Japon kültürünün zarif sanatı Kumiko’dan ve Japonya’nın sembolü olan kiraz çiçeği Sakura’dan alan Kumiko Sushi & More, Japon mutfağını modern damak zevkine uygun şekilde yeniden yorumlayarak Uzak Doğu lezzetlerini İstanbullularla buluşturuyor.

kumiko-sushimore-dis.jpg

Mekânın dekorasyonu, Japon kültürünün yalın ve dingin estetiğini yansıtarak misafirlerine huzurlu bir atmosfer sunuyor. Ahşap detayların hâkim olduğu sade ve şık bir ortamda sunulan yemekler, Kumiko sanatının mükemmeliyetçi yaklaşımıyla hazırlanıyor. Menüde hem geleneksel tarifler hem de modern dokunuşlarla yaratılmış yenilikçi tatlar bulmak mümkün.

Geçtiğimiz günlerde deneyimlediğim Kumiko Sushi & More’un tadım menüsü dünyanın en zengin, en çeşitli, en renkli ve en güzel mutfaklarından biri olan Japon mutfağını keşfetmek isteyenler için ideal. Başlangıçlarda sunulan Shake Tartar, Suzuki Sunomono, Edamame ve Yaki Tori Tare menüye hafif ama lezzetli bir giriş sağlıyor. Kumiko tadım menüsünde yer alan Gyoza çeşitleri de dikkatimi çekti. Dana eti, karides ve sebze seçenekleriyle hazırlanan bu Japon mantıları, çıtır dış yüzeyi ve yumuşacık iç dolgularıyla bence mutlaka denenmeli. Çorba menüsünde yer alan Acılı Ekşili Tavuk Çorbası ile klasik bir Japon lezzeti olan Miso Çorbası’ndan birini bu ayrıcalıklı mutfağı keşfederken tatmanızı tavsiye ediyorum.

gesso-yaki-roll-kumiko-sushimore-2-1.jpg

Sushi tabii ki burada da başrolde. Somon, orkinos ve karışık Sashimi Tabağı, Maguro (orkinos), Shake (somon), Suzuki (levrek), Ebi (karides) ve Unagi (yılan balığı) Nigiriler, Tekke Maki (orkinos), Shake Maki (somon), Futto Maki (sebzeli ve deniz mahsüllü roll) ve Kani (yengeç) Maki seçeneklerinin yanı sıra Avokado Maki gibi vejetaryen lezzetler de mevcut. Sushi seçenekleri arasında ayrıca inside Out Roll’ler ve elle sarılan Temaki Hand Roll’ler de yer alıyor.

Deniz mahsulleri ve sebzelerle hazırlanan çıtır Tempura çeşitlerinin damak hafızanızda hoş izler bırakacağını söyleyebilirim. Menüde yer alan karidesli, sebzeli, tavuklu ve sade Japon pilavı seçeneklerinden ez az birini de denemelisiniz. Ana yemeklerde deniz ürünleri, tavuk ve dana eti seçenekleri öne çıkarken, Noodle sevenler için de bolca seçenek mevcut. Tatlı severler için menüde Kırmızı Fasulye Tatlısı, matchalı, vanilyalı ve çilekli Mochiler, Japon Cheesecake ile Matcha Dondurma gibi son derece özgün Japon tatlıları yer alıyor.

Japon mutfağının zarafetinden ilham alan Kumiko Sushi & More hem atmosferi hem de lezzetleriyle İstanbul gastronomi sahnesinde kısa sürede kendine sağlam bir yer edinmeye aday.

***

DÜNYA MAKARNA GÜNÜ’NE ÖZEL BİRLİKTELİĞİN TARİFİ!

İtalya’da doğan ve farklı mutfak kültürlerinde kendine yer bularak en sevilen yiyeceklerden biri olan makarna, Türkiye’de de en çok tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Kişi başına yıllık 8,5 kilograma ulaşan tüketimiyle makarnaya olan ilginin giderek arttığı Türkiye’de 25 Ekim Dünya Makarna Günü bu yıl Barilla Türkiye ve BigChefs’in lezzetli iş birliği ile kutlanıyor. Dünya Makarna Günü’nün içerisinde bulunduğu ekim ayı boyunca, Barilla’nın en özel makarna reçeteleri ve BigChefs’in mutfak ekibinin yaratıcılığı ile hazırlanan menü BigChefs şubelerinde misafirlere sunulacak. Barilla Türkiye ve BigChefs Dünya Makarna Günü için yaptıkları iş birliğini hafta içinde Tarabya BigChefs’te düzenlenen özel bir davetle duyurdu. Bu özel menünün tadımını da gerçekleştirdiğimiz davette Barilla Group Executive Chef Andrea Tranchero ve BigChefs Mutfak Koordinatörü Murat Aslan’ın tecrübe ve yaratıcılıklarını ortaya koyarak, özenle hazırladığı makarnaları denedik. Ekim ayı boyunca servis edilecek olan Kuşkonmazlı Barilla Tortiglioni Cacio e Pepe, Ispanak ve Porcini Mantarlı Barilla Linguine, Ağır Ateşte Pişirilmiş Dana Eti ve Ricotta Peynirli Barilla Lazanya, Somonlu & Mascarpone Peynirli Barilla Fusilli’den oluşan menüyü denemek üzere makarna sever okurlarımın BigChefs şubelerine uğramalarını öneririm.

barilla-bigchefs-somonlu-mascarpone-peynirli-fusilli.jpg

7 ÖNERİ / 7 YORUM

TARİHİ ŞAHİN LOKANTASI – BEYOĞLU

Yarım asırdır hizmet veren bu lokantanın çorbasını, dolmasını, kuru fasulyesini mutlaka tadın.

SAYLA MANTI – KADIKÖY

Mantısı ve çi böreğinin 55 yıldır değişmeyen lezzetiyle bir Kadıköy klasiği.

TARİHİ HALİÇ İŞKEMBECİSİ – FENER

1938’den beri hizmet veren İstanbul’un en eski işletmelerinden biri.

MAHİR LOKANTASI – OSMANBEY

Nefis tencere yemekleri ve Urfa usulü lahmacunu mutlaka denenmeli.

TİLLA – ERENKÖY

Lokması ve tatlı çeşitleri çok başarılı ama ayva ile kabak tatlısının lezzeti bir başkadır.

LA PİERRE PATİSSERİE – ARNAVUTKÖY

Kendine özgü tarifleri ile unutulmaya yüz tutmuş eski pastane kültürünü yaşatmayı hedefliyor.

SÜRMENE DÖNER – KÜÇÜKÇEKMECE

Odun ateşinde değil gaz ateşinde pişen döneri ile Cennet Mahallesi’nde ezber bozuyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Reha Tartıcı Arşivi