3 tane yeterli! Sabahları 1 kase yoğurdun için eklenen kayısı bakın ne işe yarıyor:

3 tane yeterli! Sabahları 1 kase yoğurdun için eklenen kayısı bakın ne işe yarıyor:
Kayısı ve yoğurdun pek bilinmeyen mucizesi. Bakın kayısı ve yoğurt birleşirse ne oluyor.

Yoğurdun sağlık açısından birçok faydası olduğu bilinmektedir. Özellikle probiyotik içeriği sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ancak yoğurdun sabahları aç karnına kayısıyla karıştırılıp tüketilmesi, vücut için gerçekten mucizeler yaratabilir.

Bir kase yoğurdun içine ekleyeceğiniz kayısının bu kadar etkili olabileceğine şaşıracaksınız.

Sağlığa olan faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz yoğurt ile hazırlayacağımız bu tarif hemen herkesin sıklıkla yaşadığı o sorunu ortadan kaldırıyormuş.

616240ba45d2a06a3cddbb45.jpg

Kabızlık sorundan ötürü dert yananlar bu tarif tam size göre. Düzenli olarak tüketildiğinde bağırsaklarınız adeta motor misali çalışacak.

İşte, kabızlığa veda ettirecek tarif…

Kabızlık sorunu sık sık yaşayanlar tarafından sıkça tüketilen kayısının sindirime olan katkıları tartışılmaz bir gerçektir.

Düzenli tüketildiğinde sindirim sistemini harekete geçiren kayısı yoğurt ve zeytinyağı ile birleştiğinde kabızlık, hazımsızlık gibi sorunlarınızı bertaraf edecek.

Şişkinlik sorunlarına veda edeceğiniz bu tarifi sabahları düzenli olarak tükettiğinizde kilo vermenizde de oldukça etkili bir yöntem olacaktır.

Bir kase yoğurdun içine doğranmış bir kaşık kayısı ve zeytinyağı ekleyerek sabahları aç karnına tüketmeniz yeterli olacaktır.

Kayısının Faydaları

Kayısının sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. İçerdiği yüksek lif oranı sindirim sistemi sağlığını desteklerken, potasyum içeriği ise kalp sağlığını olumlu yönde etkiler. Ayrıca, antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. İçerdiği A vitamini cildin sağlıklı bir şekilde yenilenmesine yardımcı olurken, göz sağlığını da destekler. Bunun yanı sıra, kayısının içeriğinde bulunan demir ve kalsiyum mineralleri kemik sağlığı için önemli bir rol oynar. Tüm bu faydalarıyla kayısı, dengeli bir beslenme programının vazgeçilmez bir parçası olabilir.

Kaynak: Ensonhaber.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar