Muz çabuk mu kararıyor? Manavlar bu sırrı size anlatmak istemez

Muz çabuk mu kararıyor? Manavlar bu sırrı size anlatmak istemez
Muz meyvesinin olgunlaşma süreci, çoğu meyveye nazaran oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Bu durum, taze meyve alırken dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır. Ancak manavlar, muzun hızlı olgunlaşma özelliği hakkında pek fazla bilgi vermek istemezler. Peki, neden böyle bir durum söz konusudur?

Muzun hızlı olgunlaşma süreci, aslında etilen gazı salgılayarak gerçekleşir. Bu gaz, muzun olgunlaşmasını hızlandırır ve bu da muzun raf ömrünü kısaltır. Peki muz nasıl saklanmalı?

MUZU BUZDOLABINDAN UZAK TUTUN

Muzun küflenmesini durduran saklama yöntemi oldukça basittir. Muzları buzdolabında saklamak yerine, sap kısımlarını streç film ile sarmak, muzun daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır. Streç film, muzun olgunlaşma sürecini yavaşlatarak küflenmesini engeller ve tazeliğini korur.

Ayrıca, muzları birbirlerine temas etmeyecek şekilde tek tek sarmanın da etkili olduğu bilinmektedir. Böylece muzların birbirlerine yaydığı etilen gazı azaltarak, olgunlaşma süreçlerini kontrol altında tutabilir ve küflenmeyi önleyebilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

Çok kararmış muz yenir mi?

Vitamin ve minerallerini büyük oranda yitirmiş olmasının yanında tamamen şekerlenmiştir. Kararmış muz, daha çok rafine şeker ilavesiz tatlı yapımından kullanılmaktadır. Özellikle diyet yağanların kararmış muzdan uzak durmaları tavsiye edilir.

Sapı küflenmiş muz yenir mi?

Küflenmiş ekmek, çürümeye yüz tutmuş meyveler ve diğer küflü besinler kanserojen madde içerdiği için kesinlikle tüketilmemelidir. Küflenmiş muzun çöpe atılması ve tüketilmemesi gerekmektedir. Küflenmeye bağlı olarak muzun yüzeyinde renk pigmentleri oluşmuşsa ve kötü koku algılanıyorsa kesinlikle tüketmeyin.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar