Her yıkamada 1 yemek kaşığı eklemelisiniz : Çamaşırlar daha güzel kokuyor

Her yıkamada 1 yemek kaşığı eklemelisiniz : Çamaşırlar daha güzel kokuyor
Çamaşır makinesinde yıkadığınız kıyafetlerin güzel kokmasını sağlamak için bazı basit adımlar izleyebilirsiniz. İşte temizlik tüyoları:

Bu basit adımları takip ederek çamaşır makinesinde yıkadığınız kıyafetlerin güzel kokmasını sağlayabilir ve daha keyifli bir kullanım deneyimi yaşayabilirsiniz. Unutmayın, temizlik ve hijyen her zaman önemlidir.

Yasemin.com'da yer alan bir içerikte; Çamaşır makinesinden çıkan kıyafetlerin güzel kokması için herkesin bilmesi gereken bir teknik paylaşıldı. Nane yağını, sıvı çamaşır deterjanını koyduğunuz bölüme deterjanla birlikte ilave edebilirsiniz. Nane yağı çamaşırlarınıza, hijyenik ve ferah bir koku sağlarken aynı zamanda keskin kokusuyla uzun ömürlü de olacaktır. 1 çorba kaşığı bu karışımdan koymak bile yeterli. Çamaşır makinesinden çıkan kıyafetleriniz mis gibi kokuyor.

maxresdefault-003.jpg

BİLMENİZ GEREKEN DİĞER BİLGİLER

- Çamaşır makinenizi ağzına kadar doldurmayın.

- Çamaşırlarınızı makine içerisinde fazla bekletmeyin. Hemen kurutmak için asın.

- Yumuşatıcı seçiminde dikkatli olun. Kaliteli ve güzel kokan ürünleri tercih edin.

YENİ YIKANMASINA RAĞMEN KIYAFETLERDEN BİR TÜRLÜ ÇIKMAYAN KÖTÜ KOKUNUN NEDENİ

Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.

YUMUŞATICI YERİNE NE KULLANABİLİRSİNİZ?

Çamaşır yumuşatılmasında renksiz sirke kullanılması gerekir. Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyerek çamaşırlarınızı yıkabilirsiniz. Çamaşırlar makineden çıktıktan sonra sirke kokusu ortadan kalkar, rahatlıkla sirkeyi doğal bir yumuşatıcı olarak kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar