Yunan usulü tuzlu kurabiye nasıl yapılır? İşte kıyır kıyır kurabiyenin sırrı

Yunan usulü tuzlu kurabiye nasıl yapılır? İşte kıyır kıyır kurabiyenin sırrı
Yunan usulü tuzlu kurabiye, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Kıyır kıyır bir dokuya sahip olan bu kurabiyenin sırrı, doğru malzemelerin dikkatlice kullanılması ve özenle hazırlanmasıdır. İşte Yunan usulü tuzlu kurabiye tarifi:

Yunan usulü tuzlu kurabiyeleriniz hazır! Misafirlerinize ikram etmek için ya da çayınızın yanında keyifle tüketebileceğiniz bu lezzetli tarif, pratik yapımı ile de dikkat çekiyor. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

İşte Yunan usulü bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi:

3-uqj4.jpg

BAYATLAMAYAN TUZLU KURABİYE

Malzemeleri:

200 gram tereyağı

1 fincan sıvı yağ

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu

Nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ile sıvı yağı derin bir kapta karıştırın. İçine üzüm sirkesi, şeker, tuz, kabartma tozu ve un ekleyerek yoğurun. Bayatlamayan kurabiyenin püf noktası üzüm sirkesidir. Üzüm sirkesi de daha uzun süre bayatlamadan dayanmasını sağlar. Tarife devam edersek; kulak memesi kıvamına gelen hamurunuzu 20 dakika dinlenmeye bırakın. Ardından dinlenen hamura arzu ettiğiniz şekilleri vererek tepsiye yerleştirin. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis edebilir, kalanını da cam bir kavanozun ağzını sıkıca kapatarak saklayabilirsiniz. Afiyet olsun...

kaynak. gerçek gündem

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar