Klozette oluşan leke ve kokuyu yok eden yöntem. 1 bardak bile yeterliymiş

Klozette oluşan leke ve kokuyu yok eden yöntem. 1 bardak bile yeterliymiş
Klozet temizliği için işinize yarayacak tüyolar. Kesinlikle denemelisiniz.

Klozetinizde oluşan leke ve kötü koku problemini bu yöntemleri uygulayarak kolayca çözebilirsiniz.

Klozetlerde oluşan leke ve kötü koku, hijyenik bir ortam sağlamak adına önemli bir sorundur. Bu durumla başa çıkmak için etkili yöntemler bulunmaktadır. Klozet oluşan leke ve kokuyu yok etmek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz:

Sarı lekelerin klozette oluşmasının nedenleri çeşitli olabilir. Bunlar arasında suyun yüksek demir içeriği, klorlu temizlik maddelerinin kullanımı, kireç birikimi, ya da bakteri ve mantar gibi mikroorganizmaların üremesi yer alabilir. Klozetin düzenli olarak temizlenmesi ve doğru temizlik ürünlerinin kullanılması bu tür lekelerin oluşmasını önleyebilir.

KLOZETTEKİ LEKELERİ TEMİZLEME TEKNİĞİ

Sabah.com.tr sitesinde klozette oluşan lekeleri ortadan kaldıran en etkili yöntem paylaşıldı. İşte bilmeniz gereken o yöntem

Kabartma tozu ve sirke, tuvaletteki sert su lekeleri de dahil olmak üzere birçok şeyi temizlemek için kullanılabilecek en kullanışlı ev ürünlerinden ikisidir.

maxresdefault-001.jpg

Klozete yaklaşık 1 bardak sirke dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. Yaklaşık bir dakika zemine oturmasına izin verin.

Klozete yaklaşık 1 bardak kabartma tozu ekleyin, ardından 1 ila 2 bardak sirke daha ekleyin. Bu bir köpürme yaratacaktır. Çözeltiyi yaklaşık 10 dakika bekletin.

Çözeltiyi klozetin her yerine uygulamak için bir tuvalet fırçası kullanın ve çözeltiyi su hattının üzerindeki lekelere uyguladığınızdan emin olun. Tuvaleti yıkamayın.

Sirke ve soda solüsyonunu leke gidene kadar bir veya iki kez daha çalkalayarak 30 dakika kadar bekletin. Leke kalırsa, tuvalet fırçası veya sert kıllı naylon bir fırça ile ovalayın. Durulamak için tuvaleti yıkayın.

Fotoğraflar: Youtube.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar