Meğer o derdin tek çözümü elma sirkesindeymiş... 1 tatlı kaşığı bile yeterliymiş

Meğer o derdin tek çözümü elma sirkesindeymiş...  1 tatlı kaşığı bile yeterliymiş
Elma sirkesinin sağladığı müthiş faydalar. Daha önce birçok kişi bahsetmemişti bile:

Elma sirkesinin sağlık üzerindeki etkileri yıllardır bilinmektedir. Ancak günümüzde yapılan araştırmalar, elma sirkesinin gerçekten de en etkili şifa kaynağı olduğunu ortaya koymaktadır. Türk mutfağında sıkça kullanılan elma sirkesinin faydaları oldukça çeşitlidir.

Elma sirkesi, antioksidan özellikleri sayesinde vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenleyerek sindirim sorunlarına iyi gelir. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine destek olur. Kan şekerini dengeleyerek diyabet riskini azaltabilir. Ayrıca cilt ve saç sağlığı için de oldukça faydalıdır.

Mutfağımızın vazgeçilmezlerinden biri olan elma sirkesi, aynı zamanda en mucizevi şifa kaynaklarından biri olarak bilinmektedir.

Yemeklere kattığı lezzetin yanı sıra cilt bakımında da harikalar yaratmaktadır. Biraz su ile seyrelterek cildinize uyguladığınızda, yüzünüzün normal PH dengesine ulaşmasını sağlamanız mümkün olacaktır.

61812f0545d2a01ab047a8fa.jpg

Siz de ışıl ışıl bir cilt istiyorsanız mutlaka elma sirkesinin bu harika şifasından yararlanın!

Kişisel bakım ürünlerine tonlarca para ödemekten bıkmadınız mı? Şimdiye dek denediğiniz onlarca çeşit markadan veya arkadaşınızın defalarca methettiği bakım ürünlerinden etkili bir sonuç alamamış olabilirsiniz. Neyse ki, böyle durumlarda uygulayabileceğiniz kolay ve doğal birçok yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerin başrolü olan sirkenin hem saç hem cilt bakımında harikalar yarattığını öğrenince çok şaşıracaksınız.

Mynet'in geçtiği bir haberde; Elma sirkesinin pek bilinmeyen kullanım alanları paylaşıldı.

1. Şampuan ve diğer ürünler saçlarınızı zamanla soluklaştırır. Şampuanla saçlarınızı yıkadıktan sonra bir bardak ılık suya karıştırdığınız elma sirkesini saçlara uygulayın. 2 dakika bekletip durulayın.

2. Sirke gözenekleri sıkılaştırır ve kirleri temizler. Yüzünüzü temizledikten sonra bir parça pamuğa sirke damlatın ve cildinize tonik gibi uygulayın.

3. Banyodan sonra koltukaltınıza ufak bir miktar sirke sürerseniz deodorant görevi görecektir. Ayrıca anti bakteriyel özelliği sayesinde kötü kokuyu da engeller.

4. Bir kaşık sirke ve yarım bardak suyu karıştırıp gargara olarak kullanabilirsiniz. Kötü nefese neden olan bakterilere karşı etkili olacaktır.

5. Ayaklarınızın yumuşamasını ve kötü kokulardan arınmasını istiyorsanız ayaklarınızı yıkadığınız suya bir miktar sirke dökün ve 15 dakika bekletin.

6. Varis, eninde sonunda tüm kadınları etkileyen can sıkıcı bir durumdur. Bir miktar pamuğa sirke damlatın ve yatmadan önce varisli bölgeye uygulayın. Bu sayede tüm gün üzerine yük binen bacaklarımız dinlenecektir.

7. Banyo yaptığınız suya 1 bardak sirke eklerseniz vücudunuz toksinlerden arınacaktır.

8 . Uçuğunuz varsa sirke uygulayabilirsiniz. Sirke, uçukların kurumasını hızlandırır. Elbette kullanmadan önce doktorunuza danışın.

9. Güneş yanıklarına iyi geldiği bilinen sirke, yanan bölgeleri soğutur.

Islak bir beze bir miktar sirke döküp yanıklara hafifçe uygulayabilirsiniz.

Ciddi yanıklarda mutlaka doktora başvurmak gerektiğini unutmayın.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar