Tüm emeklilere 10 bin TL ödeme yapılacak! SGK uzmanı hayırlı olsun diyerek duyurdu

Tüm emeklilere 10 bin TL ödeme yapılacak! SGK uzmanı hayırlı olsun diyerek duyurdu
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanları tarafından yapılan duyuruya göre, tüm emeklilere 10 bin TL ödeme yapılacak.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklileri sevindirecek bir haberi paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, tüm emeklilere 10 bin lira ödeme yapılacak. Bu müjdeli haber emekliler arasında büyük bir sevinçle karşılandı.

Türkiye'de emekliler, Temmuz ayında yapılan maaş zammıyla birlikte asgari geçim şartlarına biraz daha yaklaşmayı umuyordu.

Ancak, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak açıklanması, pek çok emeklinin asgari ücret seviyesinde bir artış beklentisini karşılamadı.

images.jpg

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere verilecek ikramiyenin miktarını ve tarihini açıkladı, fakat yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle birçok emekli hâlâ maddi zorluklar yaşamaya devam ediyor. Bu durum, emekliler arasında genel bir memnuniyetsizlik yaratmış durumda.

EMEKLİLER İÇİN UZMAN İSİMDEN AÇIKLAMA

Temmuz ayında, tüm emekliler, enflasyon ve yüksek yaşam maliyetleri nedeniyle zorlu bir ekonomik dönemden geçerken, yapılan zamlarla bir nebze rahatlama umudu içindeydi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 24,73, memur emeklileri için ise yüzde 19,31 oranında zam uygulanmıştı. Ancak, düşük kök aylıkları sebebiyle bazı emekliler bu zamdan yararlanamadı.


Hükümet, yaşanan bu mağduriyeti gidermek için en düşük emekli aylığını 12 bin 500 TL olarak belirleme kararı aldı. Bu adım, pek çok emekli için bir iyileştirme olarak görülse de, emeklilerin büyük bir kısmı bu miktarın yetersiz olduğunu dile getiriyor.

Zira açlık sınırının 19 bin TL civarında olduğu Türkiye'de, 12 bin 500 TL'lik emekli aylığı pek çok kişinin temel ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalıyor.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, canlı yayında emekli maaşına ilişkin sürprizi açıkladı. Erdursun bütün emeklilere o ücretin verileceğini açıkladı. Emekliler heyecanlandı.

Erdursun, “Ocak ayına kadar tek seferlik bir şey verilebilir. 5 bin veya 10 bin TL aralık ayına yakın bir sürede buna benzer bir uygulama olabilir” ifadelerini tanıdı.

Kaynak: Kamusonhaber.com.tr

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar