Tansiyonu sabitleyip, kalp ritmini dengeleyen bitki : Bir tutam bile yeterliymiş

Tansiyonu sabitleyip, kalp ritmini dengeleyen bitki : Bir tutam bile yeterliymiş
Gökçe otu faydalarıyla çok şaşırtıyor.

Toplumda sıklıkla karşılaşılan sağlık sorunları arasında tansiyon problemleri önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle ilerleyen yaşlarda görülen tansiyon sorunları, bireylerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Ayrıca tedavi süreciyle de rahatsızlığa neden olabilmektedir. Bu noktada, halk arasında tansiyona karşı çözüm olarak kullanılan gökçe otu, son dönemde doktorların da dikkatini çekmektedir.

Gökçe otunun tansiyon üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. İçeriğindeki aktif bileşenler sayesinde kan basıncını dengeleme konusunda etkili olduğu bilinmektedir.

TANSİYON SORUNUNA KARŞI GÖKÇE OTU

Türkiye'de gelimkara, ökse otu ve gökçe otu adlarıyla bilinen bu bitki, coğrafyamızın tamamına yakınında yetiştirilebilme özelliğine sahip. Buna karşın yaygın olarak ekimi yapılmayan ve tercih edilmeyen gökçe otları, çoğu üretici tarafından yurt dışına ihraç edilmekte.

Ökse otu, yüksek tansiyonu düşürmek, nabzı artırmak ve kalp ritmini hızlandırmak gibi özellikleriyle dikkat çeken gökçe otu, doktorlar tarafından da sıklıkla tavsiye edilmekte.

GÖKÇE OTU NASIL KULLANILIR?

Birbirinden farklı kullanım tipleri olsa da, en hızlı ve etkili gökçe otu kullanım yöntemi sıcak su yardımı ile tüketilmesidir.

Bir bardak sıcak suya 1-2 tatlı kaşığı kuru yaprak ve filiz ekleyip 10-15 dakika bekletilen çay, günde üç defa tüketilebilir. Ayrıca uzmanlar, ökse otunun meyvelerinden uzak durmanız gerektiğini tavsiye ediyor.

Kaynak: Halk TV, Gerçek Gündem

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar