Modern ve gelenekselin buluşma noktası

İstanbul’un en keyifli ve ayrıcalıklı semtlerinden biri olan Suadiye’de iki yıl önce açılan Sekizdeyiz açıldığı günden beri damak tadına düşkün olanların gözde adresleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Sekizdeyiz’in kurucuları Tolga Verimli, Vural Meriçtan, Kemal Hızlı ve Umut Cenkseven’in uzun yıllardır yeme-içme sektöründe edindikleri deneyimi yansıttıkları mekan modern çizgilerin hakim olduğu dekorasyonuyla sıcak ve samimi bir atmosfer yaratıyor.

Geleneksel Türk mutfağının özgün lezzetlerini, modern sunum teknikleriyle buluşturan Sekizdeyiz’in öne çıkan lezzetlerine gelince mezeler ve kebap çeşitleri tabii ki ilk sıralarda yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğim tadımda klasik mezelerin dışında menüye yeni girmiş olan Nektarinli Semizotu, Fesleğenli Kabak Borani ve Bolu Mengen’i deneyimledim. Öncelikle nektarinin yoğurt ve semizotuyla uyumunu çok beğendiğimi ve bu mezenin yaz ayları için ideal olduğunu söylemeliyim. Fesleğenli Kabak Borani ve Bolu Mengen’in lezzet dengesi ve uyumu Sekizdeyiz mutfak ekibinin işine gösterdiği özenin en güzel örneklerinden biri olduğunu düşünüyorum.

sekizdeyiz-mezeler-1.jpg

Klasik mezelerden muhammara, girit ezme ve atom da damaklarda hoş bir seda bırakıyor. Tabii ki menü et ve kebap ağırlıklı olunca içli köfte, çiğ köfte ve lahmacunun tadına bakmadan olmaz. Bence içli köfte incecik dış hamuru ve lezzetli iç harcıyla İstanbul’da yenilebilecek en iyiler arasında yer alıyor. Çiğ köftenin acı dengesi tam benim damağıma göreydi, acı sevenlerin özellikle denemelerini öneririm. Ülkemizin en sevilen yöresel lezzetlerinden olan lahmacun tam da olması gerektiği gibi çıtır çıtır servis edildi ve iç harcı da mükemmeldi.

Mekanın konseptinin odak noktası olan kebaplara gelince Adana Kebap, Çöp Şiş, Şaşlık ve eti yağıyla birlikte sevenlere hitap eden Yağlı Kara, kebap tutkunları için ideal seçimler arasında yer alıyor.

sekizdeyiz-yagli-kara.jpg

Sekizdeyiz, lezzetlerinin yanı sıra sunduğu hizmetle de dikkat çekiyor. Güler yüzlü ve profesyonel ekibi misafirlerine en iyi hizmeti sunmak için özenle çalışıyor. Suadiye’de keyifli bir lezzet deneyimi yaşamak isteyenlere özgün lezzetleri, modern atmosferi ve kaliteli hizmetiyle öne çıkan Sekizdeyiz’i öneriyorum.

BİR BAŞKA AVŞA

İstanbul’a yakınlığı sayesinde 80'ler ve 90'larda en bilinen yaz tatili yerlerinden biri olan Avşa Adası, birçok Türk gencinin ilk yaz aşklarını, ilk ergen kavgalarını ve sevinçlerini yaşadığı yerdir. Avşa’ya hıncahınç dolu gemilerle gidilir, okullar açıldığında hüzünle dönülürdü. Geniş kumsalları, temiz denizi ve gece eğlenceleriyle ünlü olan ada popülaritesini hala koruyor. Ancak belli bir yaşın üzerinde olup çocukluğunun Avşa’sını hatırlayanlar artan tatilci nüfusu nedeniyle eski tadı alamadıklarını söylüyorlar. Haksız da değiller benim de hatırladığım 80’lerin Avşa Adası’nın kumsallarında ne anılar yaşanır, ne nostaljik fotoğraflar çekilirdi. O yıllarda plastik şezlong ve sandalyeler, uçuşan poşetler, çılgınlar gibi selfie çekenler yoktu. Elinde gazetesi ya da kitabı, seyyar şemsiyesi ve havlusuyla sahile gelen insanlar vardı. O günlerden bugünlere çok şey değişti ama Avşa diğer popüler tatil beldeleri gibi dejenere olup geçmişini yok etmedi. Turizm açısından kendini çok geliştiren Avşa, sahip olduğu değerleri unutmadan, onlardan katma değer yaratarak turizmde kendine yeni alanlar açmaya çaba gösteriyor. Bu bakış açısı ve vizyona bugünde sahip çıkan Marmara Adalar Belediyesi, Avşa’da 13-14-15 Eylül tarihlerinde Coğrafi İşaretli Ada Karası üzüm hasadını nitelikli bir dizi etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Yerli üzümlerin ve eski bağların geri kazanımı ile bölgesel anlamda dönüşümün başlangıcı olarak planlanan etkinlik, “Bir Başka Avşa” adıyla tasarlanıyor ve turizm çeşitlemesi açısından da önem taşıyor. Eylül ayında Ada Karası üzümü ve ardından Kasım ayında gerçekleşecek zeytin hasadı ile adaların turizm sezonunu uzatıp ve özellikle İstanbullular için Marmara Takım Adaları’nı yakın bir destinasyona dönüştürmek için yoğun çaba sarf ediliyor.

avsa-2.jpeg

İSTANBUL’UN VAZGEÇİLMEZ DONDURMACILARI

  • Mua - Şaşkınbakkal
  • Lu Gelato - Erenköy
  • Girandola - Arnavutköy
  • Dondurmacci - Etiler
  • Mini Dondurma - Bebek
  • Ali Usta - Moda
  • Sinem Dondurma - Burgazada
  • Dondurmacı Tekin Usta - Kazasker
  • Damla Dondurma - Kurtuluş
  • Veis Rumeli - Göztepe

7 ÖNERİ / 7 yorum

DOLCE FAR NİENTE – MODA

Kendi özel reçeteleri ve Belçika çikolatası ile hazırlanan sıcak çikolata ve yanında kremasıyla tanınsa da yaza özel fıstıklı Affagatosu da mutlaka denenmeli.

GOU SOCIETY – SUADİYE

Napoli tarzı pizzettaları ve sushi çeşitleri ile fark yaratıyor.

CHROMİA PATİSSERİE – MODA

MasterChef Furkan’ın yeni açtığı mekan Savaroma, Tiramisu ve Brownie’si ile öne çıkıyor.

AHMET USTAM OCAKBAŞI – MASLAK

Samimi ortamı ve zengin menüsüyle kebap severlerin tercih ettiği adreslerden biri.

LİMU LOKANTA – YENİKÖY

Sıcak atmosferi ve modern Türk mutfağı üzerine lezzetleri ile kısa zamanda ilgi odağı olmuş durumda.

MAGGİE’S BAKERY – SUADİYE

Şık ve samimi ortamı ile öne çıkan mekanın tatlı çeşitleri övgüyü hak ediyor.

LYRE – MODA

Kendine has lezzetleriyle fark yaratan küçük ve sempatik bir işletme.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Reha Tartıcı Arşivi