Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

Beşiktaş hakkıyla

Bu statta ne haksızlıklar yaşandı!

Beşiktaş’ın stadı yani İnönüsü yenilenirken takım da sürgüne gönderilirken cefakar taraftarlar semte nasıl döndü bilir misiniz? O uzun ve hüzünlü yoldan ben de döndüm.

Kızım Zeynep’le Liverpool’u elediğimiz maçtan eve yetiştiğimizde 03.00’tü gösteriyordu misal.

Zeynep’i bile kandırıp gizli gizli gittiğim bu stattan nefret eder dururum.

Adının başına Atatürk konmuş, yanına Olimpiyat eklenmiş bu stat, bırakın futbol oynamayı, spor yapmaya bile müsait değil.

Rüzgarı ayrı, tribünün sahaya olan uzaklığı ayrı, ruhsuzluğu ayrı bir arena orası. Keşke bu kadar kıymetli tarım arazisi yitirilmeseydi.

Müsabakanın başında, Beşiktaş’ın maçı rahat kazanacağı işaretleri Onuachu bozdu. Tek başına hatıralarımıza Amokachi’yi hatırlatan Kartal’ı avladı. Trabzonspor’a güven geldi.

Muleka biraz moralli olsa yahut, Aboubakar, eski günleri gibi sahada olabilse Beşiktaş maçı yeniden başlatabilirdi. Tam bu sırada, maça Semih’le niye başlamadık sorusu seslendirildi.

Fernandez’in, Sivensson’un, Colley’in ve Ghezzal’ın yine de Muleka’nın denemeleri sonuç vermedi. Ben bu isimleri sıralarken tek bir Trabzonspor atağı not edemediğimi de görüyorum.

Ali Şansalan ile hiç kaybetmeyen Trabzonspor orta hakemin kişisel duygularından yeterince faydalandı ilk yarı.

İlk yarı müsabaka 1-0 ile sonuçlanır mı derken Ali Şansalan’ın da görmezden gelemediği penaltı beraberliği sağladı.

Beşiktaş, tam psikolojik üstünlüğü ele geçirmişken, Trabzonspor da direncini ortaya koydu.

Trabzospor Beşiktaş’ın skora razı durumunu kullandı. Beklenmedik bir şekilde maçın kahramanlarından Necip’in de içinde olduğu pozisyonda gol yenilince ahalide bir huzursuzluk oldu.

“Bu iş nereye giriyor? Kim nereye varmak istemektedir? Karagümrük ligde kalmalı mıdır?” cümleleri ard arda kurulurken birden bire Musrati, ceza sahasının dışından dimdirek vuruşla

Karakartal’ı 3-2’ye taşıyınca kupanın bileti kesildi.

Sayın Fenerbahçe’nin ve sayın Galatasaray’ın sevgili başkanları ve başkan adayları umarım, ummuyorum izlediniz kupa finalini. Beşiktaş’ın artık bir kupası var. Sizin neyiniz var? Beşiktaş, bu berbat kadrosuyla bu kadar teknik direktör değiştirmesine rağmen bir kupası var.

Beşiktaş’la dalga geçilmez. Beşiktaş herkesin hakkını verir.

Teşekkürler aşkım, Beşiktaşkım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi