Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

Beşiktaş geliyor…

Beşiktaş 3 – 3’lük ilk maçın hesabını görmeye adeta golle başladı. Harika bir duran top organizasyonunda Masuaku’nun şutu kaleciden döndü, Immobile takipçiliğini gösterdi ve Beşiktaş’ı maça 1 – 0 başlattı.

Gol, yan bağlarından sakatlanan kaptan Necip Uysal’a hediye edildi. Beşiktaş takım olmuş. Yardımlaşma ve dayanışma önemliydi, gösterişliydi. İlk 45 dakikada birbirinin derdine düşmeyen yoktu. Golün ardından Beşiktaş tüm kuvvetiyle rakibine yüklenmeyi sürdürdü. Bu yüklenme art arda pozisyonları getirdi ama rakip iki kez topu çizgiden çıkardı.

Romen hakem Petrescu, TFF hakemlerini aratmayan, rakibi kollayan, faulleri görmezden gelen, rakibe verilmesi kartlara eli gitmeyen ama Beşiktaş’a kart konusunda cömert davranan tutumuyla maçın kaderiyle oynamaya kalktı.

Rafa Silva, Immobile ve Emirhan ilk yarıya damga vuran isimlerdi bütün takım gibi. Rakip ceza sahasında ilk yarı tam 19 kez topla buluştu Beşiktaş, olmayacak pozisyonlar kaçtı. Maç ilk yarı kopabilirdi, olmadı. Soyunma odasına başlandığı gibi gidildi. 1 – 0.

Hakemin Semih ve Fernandes’e çıkardığı sarı kartlar düşündürücüydü. Ancak ikinci yarıya Giovanni van Bronckhorst değişiklik yapmadan başladı.

Lugano yaptığı değişikliklerle daha diri çıktı ikinci yarıya. Ve beraberliği 59. dakikada buldu. Tribünler “atamayana atarlar” diyordu bu dakikalarda. Gol Lugono’yu kendine geri getirdi.

Ancak tam 7 dakika sonra Semih, Rafa Silva ve son vuruşta Gedson Fernandes ortaklığı Beşiktaş’ı yeniden öne geçirdi. Şahane bir gol izlettiler. Golde büyük katkısı olan Semih sarı kartı nedeniyle oyundan alındı yerini Muçi’ye bıraktı. Ve geçenin kahramanı Rafa Silva yeniden sahneye çıktı. 4 dakika önce asist yapan Rafa Silva, bu kez kalecinin üzerinden aşırtarak skoru 3 – 1’e getirdi. Ama yeter mi? Bir dakika sonra yeniden Immobile sahnedeydi. Gedson Fernandes’ten aldığı pasın hakkını verdi ve skor bir anda 4 – 1’e geldi.

Golün ardından Giovanni van Bronckhorst, Rashica ve Immobile’yi tribünleri dolduran 35 binin üzerindeki Beşiktaşlı’ya alkışlattı. Ndour ve Mustafa Hekimoğlu oyuna girdi. Bu çocuktan, Hekimoğlu’ndan aynı Semih gibi herkes çok umutlu.

Gollere son noktayı Salih Uçan koydu. Adeta kendi yarattığı pozisyonu kendisini tamamladı ve Beşiktaş’ın sahadan 5 – 1 ayrılmasını sağladı. Beşiktaş artık UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmayı başardı.

Beşiktaş’ın teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst’un takıma sağlam dokunduğu görülüyor. Şu ana kadar yapılan resmi maçlarda henüz mağlubiyet görmedi Beşiktaş. Dört galibiyet aldı bir kez berabere kaldı. 19 gol atarken kalesinde sadece 6 gol gördü. Beşiktaş umut veriyor, yönetimiyle, teknik kadrosuyla sağlam basıyor. Sadece Avrupa’da değil göreceksiniz ligde de farkını gösterecek. Yeter ki maçları masada değil sahada oynansın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi