Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

Beşiktaş 5-0'lık skoru nasıl buldu?

Allah’tan Suudi Arabistan fantazisine girilmedi de özlediğimiz futbolu ciddi bir müsabaka ile yaşadık. Stat da stat gibi olsa daha iyi olacaktı ama buna da şükür.

İki takımın son süper kupa müsabakasını Galatasaray penaltılarda almayı başarmıştı.

Beşiktaş daha 26. saniyede yeni yıldızı İmmobile’nin ayağından golü buldu. Maç 1-0 başladı adeta. Galatasaray’ın ayarları bozuldu.

Beşiktaş, oyun sistemini tam anlamıyla değiştirmiş görünüyordu. Ön alanda baskı, defansta çizgi savunma. Riskli ama defans arkasına atılan ve ikisi de ağlarla buluşan rakip ataklarını ofsaytta yakalatmayı başardı bu anlayış.

Orta hakem Atilla Karaoğlan ilk yarı tercihlerini Galatasaray’dan yana kullandı. Hele Kerem Aktürkoğlu’na verilmeyen sarı kart izahtan vareste.

İmmobile ve Semih gerçekten korkutucu. Rafa Silva’nın kime ne sürpriz yapacağı belli olmadığından, Galatasaray’ın rahat oyununu bozdu. Galatasaray, 33. dakika ilk net pozisyonu ancak bulabildi. Hakim Ziyech vuruşuna son anda Colley’in müdahalesi maçın yeniden başlamasını engelledi.

İlk yarının son dakikasında Rafa Silva’nın harika pasına direk vuruş yapan İmmobile, ayağını iyi kullanamayınca Beşiktaş onun ayağından ikinci golden oldu.

Takımlar 26. saniyeyi unutmadan soyunmada odasına değişiklik olmadan gittiler. Vurgu yaptığım 26 saniye önemli. İtalya’da ikisi de gol krallığına ulaşmıştı, İmmobile ve İcardi. İcardi Süper Kupa tarihine 50. saniyede attığı golle geçmişti. İmmobile “mekanın sahibi geldi” demiş oldu.

İkinci yarıya da golle başladı Beşiktaş. Bu kez golü sürpriz isimden, Svensson’un ayağından buldu. Rashica’nın ortasına Rafa Silva’nın yaptığı feyki iyi değerlendirdi Svensson ve tabelayı 2-0’a getirdi. Svensson, Beşiktaş’taki ilk gol sevinicini Galatasaray’a karşı yaşadı.

Galatasaray’ın Barış Alper ve Batshuayi hamlelerinin ardından Kerem Demirbay ve Yunus hamleleri geldi. Kerem Aktürkoğlu, Mertens, Berkan ve Hakim Ziyech kenara alındı. Beşiktaş bu dakikalarda 11’ini bozmadı.

Beşiktaş’ın gittikçe moralli oyunu, Galatasaray’ın ise yeni kurulmuş bir takım gibi planı dikkate değerdi. Son iki sezonun şampiyonu, sanki ilk kez bir aradaydı. Galatasaray’ın çelimsiz atakları karşısında Kara Kartallar baskısını artırıyor, goller geliyorum diyordu Olimpiyat Stadı’nda.

Abdülkerim, Gedson’u ceza sahası içinde biçince, hakemin beyaz noktayı göstermek dışında şansı yoktu. İmmobile bir kez daha ağları havalandırdı, skoru 3-0’a getirdi.

Maç artık böyle biter diyordu herkes ama Kartal’ın iştahı iyece açılmıştı. Maçın uzatmalarında iki golün birden geleceğini kimse hesap etmiyordu ama… Bu amaya döneceğim. 90 artı 1’de Rafa Silva ve 90 artı 2’de çok umutlu olduğum genç Mustafa skoru 5-0’a getirdi.

17 yaşındaki Mustafa Erhan Hekimoğlu’nun golü gerçekten görülmeye değerdi.

Beşiktaş son yıllardaki en kötü sezonunu iki kupayla kapatmış oldu. Puan rekoru kıran Fenerbahçe ise kupasız kaldı.

Müsabakanın ardından iki takımın da birbirini alkışlaması, seremoniyi birlikte yaşaması önemliydi.

Beşiktaş umut verdi. Yeni yönetim bunu işaretlerini hissettiriyordu. Yeni oyun planı, yeni hoca ve transferler sezon için heyecanlandırdı.

5-0 büyük skor. Bu da tarihe yazdı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi