Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Batshuayi

25 Temmuz 2024’te 9 milyon Euro’ya transfer edilen Elias Jelert, sakatlığı gerekçesi ile önce (Beşiktaş’a karşı 5-0 kaybedilen) Süper Kupa finalini sonra da -ligin ilk maçı olan- Hatayspor maçını kaçırdı. Talihsizlik mi, itinasızlık mı bilmiyoruz! Bunu zaman gösterecek.

18 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer edilen Gabriel Sara yedekler arasındaydı. (Yeni transfer olması ve ilk maçı olması nedeniyle makul karşılanabilir bir durum bu.)

İmza paraları dahil 3 sezonda 12 milyon Euro ödenecek olan Batshuayi de yine yedekler arasında olanlardandı. Nöbetçi golcü ünvanını pekiştirecek bir performansla galibiyeti getiren golü atmayı başardı Batshuayi.

Kulübeniz güçlü olmalı bu doğru ancak ilk 11’de düşünülmeyen bir oyuncu için oldukça yüksek bir rakam ödedi Galatasaray! Bu transfer daha düşük bedellerle gerçekleştirilmeliydi. Sağ bekte takımda düşünülmediği için Başakşehir’e kiralık olarak gönderilen Dubois, önünde de fizik olarak hazır olmayan -ve hiçbir zaman olmayacak olan- Hakim Ziyech oynatılıyorsa, bu büyük bir plan ve programsızlıktır. Ziyech geçen sezon fark yarattığı karşılaşmaların neredeyse tamamında sonradan -rakip savunma yıpratıldıktan sonra- oyuna dahil olmuştu. Dubois de “sözleşmem fesh edilsin, Başakşehir’e bedelsiz gideyim” performansı ile oynadı!

Galatasaray buna müsaade etmemeli. Maaşını ödeyip gerekirse sezon boyunca kadro dışı bırakmalı.

Galatasaray’da oynuyorsanız, ortaya çok daha iyisini koymalısınız! İlk yarı bitiğinde Torreira dışında iyi oynayan tek bir oyuncu dahi yoktu. Bir takımın neredeyse tamamı kötüyse, bu sizin yanlış bir 11 ile başladığınızı ve takım olarak hazır olmadığınızı gösterir.

Okan Buruk dışında herkes bu durumun farkındaydı çünkü hiçbir sorun yokmuş, takım tıkır tıkır işiliyormuş gibi hiçbir değişiklik yapmadan başladı ikinci yarıya. Hatta Hatayspor golü buluncaya dek sadece izledi Okan Buruk! Yapılan değişiklikler oyunun ritmini kısmen arttırsa da bir koordinasyon ve taktiksel disiplinden söz etmek mümkün değildi.

Yazı dinlenerek geçirmeyen, bir turnuvada oynayan oyuncular ciddi bir performans kaybı yaşar.

Barış Alper Yılmaz, Abdülkerim Bardakcı ve Kerem Aktürkoğlu Euro 2024, Davinson Sanchez ise Afrika Kupasından kalma fiziksel yorgunluk ile büyük bir düşüş içerisinde. Temposu oldukça yüksek, zorlu maçlarda uzun süre forma giydi bu oyuncular. Galatasaray’ın total performans düşüklüğünü doğrudan etkileyen bir durum bu. Transferlerin zamanında yapılmaması, fark yaratacak oyuncu transferlerinin yapılamaması bu fotoğrafın en büyük nedenlerinden…

Her şeye rağmen Galatasaray çok kötü olduğu bir dönemde 3 puanla lige başlıyorsa, 3 puanı getiren golü de Batshuayi atıyorsa bu durum rakipleri demoralize eder! Galatasaray ligin ilk maçında psikolojik üstünlüğü ele alarak lige 3 puanla başladı. Olası bir puan kaybı, bu kötü gidişatı daha ileri boyutlara taşıyabilirdi.

Hem Galatasaray yönetimi hem de Okan Buruk kalan maçlar için gerekli tedbirleri almalı, kötü rüyalara olanak tanımamalıdır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi