Kadın şeflerle Ege’nin kalbi Didim’de lezzet dolu buluşmalar

Anda Barut Collection, Didim’de turizmin yeni simgesi olarak gastronomi ve lüks konaklama deneyimini bir arada sunuyor. Sadece kusursuz hizmet anlayışıyla değil, aynı zamanda kadın istihdamını desteklemesi ve benzersiz gastronomik deneyimleriyle de ön plana çıkıyor. Misafirlerine, yerel ve uluslararası mutfakların zarif bir harmanını sunan otel, bölgedeki turizm anlayışına yeni bir soluk getiriyor.

Otelin mutfağında kullanılan doğal ve organik malzemeler, yerel üreticilerden temin ediliyor. Zestful Bazaar gibi restoranlarda hem Türk hem de dünya mutfaklarından modern sunumlarla hazırlanan yemekler gün boyu misafirlere sunuluyor. Vegan, laktozsuz ve glutensiz seçeneklerle her damak zevkine hitap eden geniş menü yelpazesi, sağlıklı beslenmeyi önemseyen konuklara hitap ediyor. Cibes A'la Carte Restaurant'ta Anadolu mutfağından modern dokunuşlarla hazırlanan lezzetler dikkat çekerken, Fish Camp A'la Carte deniz ürünlerinin tazeliğiyle damaklarda kalıcı izler bırakıyor.

anda-barut-2.jpg

Anda Barut’un gastronomik başarısının ardında Executive Chef Mustafa Uygur’un vizyonu ile ekibinde kadın şeflere verdiği önem yatıyor. Otelin düzenlediği “Cuisine Queens” etkinliği, gastronomide kadın gücünü vurgulayan ve bu sektörde cinsiyet eşitliğini destekleyen önemli bir adım olarak öne çıkıyor. İlk olarak Eylül ayında başlayan bu etkinlikte, Türk mutfağını modern dokunuşlarla sunmayı hedefleyen Şef Arzu Öztürk mutfağını sergiledi. Ekim ayında ise benimde davetlileri arasında yer aldığım etkinliğe ünlü şef ve yemek kitabı yazarı Jale Balcı konuk oldu. Balcı Anadolu’nun kadim mutfağından esinlenerek hazırladığı menülerle misafirlerin beğenisini kazandı.

Anda Barut Collection’da, kadın istihdamı sadece mutfakla sınırlı değil. Otel genelinde 291 kadın çalışanın görev alması, turizm sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen güçlü bir duruş sergiliyor. Mutfak ekibindeki 46 kadın şef ve çalışan, yaratıcı yemeklerin ve sürdürülebilir mutfak anlayışının temelini oluşturuyor. Otelin hedefi, kadın-erkek çalışan oranını eşitleyerek bu alandaki liderliğini sürdürülebilir kılmak.

Anda Barut’un hizmet kalitesi ise konfor ve misafirperverliği bir araya getiriyor. Personelin her detayı titizlikle ele aldığı otelde, misafirlerin konforu en üst düzeyde tutuluyor. Türk turizminin en özel isimlerinden biri olan Ahmet Barut’un imzasını taşıyan Anda Barut Collection bence Didim için turizmde bir milat. Umarım bölgeye gelecek yeni yatırımlar çıtayı daha da yükseklere taşır.

anda-barut-3-2.jpg

anda-barut-3-2-001.jpg

HAPPY GROUP SEKTÖRDEKİ 25. YILINI KUTLADI

Yeme-içme sektörünün öncü markalarından Happy Group, sektördeki 25. yılını görkemli bir geceyle kutladı. Bünyesindeki Happy Moon's, İkon, Manhattan ve Little Buddha markalarıyla yerel ve global anlamda büyümesini sürdüren Happy Group’un en yeni mekanlarından Fenerbahçe’deki Manhattan’da düzenlenen gecede konuşan Happy Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu bugün 25 yılın bilgi, tecrübe, deneyimine ve 25 yaşın enerji, cesaret ve atılımcı ruhuna sahip olduklarını vurguladı. 25 yıl önce sadece tek bir restoranla çıktıkları yolda; bugün uluslararası bir marka olma yolunda ilerlediklerinin altını çizen Aymutlu,”2024 yılı itibari ile 68 şube ve 3 bin 500’ün üzerinde çalışanla faaliyet gösteriyor ve 5 kıtada 4 markayla, global bir restoran zinciri olma vizyonuyla, yurtdışında da büyüme çalışmalarına hızla devam ediyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı. Tüm markalarıyla yeme-içme sektöründe “ulaşılabilir lüks” kavramını ziyaretçileriyle buluşturan Happy Group’a global bir marka olma yolunda başarılar diliyorum.

***

gastromasa-sahne.jpg

GASTRONOMİ DÜNYASININ YILDIZLARI 13-14 KASIM’DA GASTROMASA’DA BULUŞUYOR

Türkiye ile dünya gastronomisi arasında köprü görevini sürdüren ve dünya gastronomi etkinlikleri içerisinde ilk iki sırada yer alan, bu yıl 9. kez düzenlenen Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde “Legacy & Menu” teması çerçevesinde İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı içerisinde yer alacak Gastromasa Hospitality, Gastromasa Bar ve Gastromasa Pastry konseptleri, sektöre yön veren dünyaca ünlü gastronomi profesyonellerini aynı çatı altında yeniden buluşturacak. Quique Dacosta, Massimiliano Alajmo, Eneko Atxa gibi dünyaca ünlü 60’dan fazla şef ve pastry şef, 30’dan fazla barista, sommelier ve miksolojist; Türkiye’den konusunda uzman 250’den fazla profesyonel konuşmacı, turizm ve ağırlama sektörünün en önemli yatırımcıları, ünlü şefler ve sektör profesyonelleri IX. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda yer alacak.

7 ÖNERİ / 7 yorum

ÇATANA BALIK – BOSTANCI

Açıldığı günden beri bozulmayan kalitesi ve lezzetleriyle dikkat çekiyor.

KIYI RESTAURANT – TARABYA

52 yıldır lezzet ve servis kalitesinden asla ödün vermeyen İstanbul’un en özel balık restoranı.

PEPA BOŞNAK BÖREĞİ – ERENKÖY

Kaliteli malzeme ve özenli işçilik ile birleşen börek çeşitleri çok lezzetli.

NAN ŞİŞHANE – BEYOĞLU

10 yıldır değişmeyen kalitesiyle Paella ve Dondurmalı Tarçınlı Rulo’sunu denemelisiniz.

DÖNER 1971 – BAHARİYE

Tırnak pide arası %100 yaprak döneri mutlaka denenmeli.

ÇEMBERLİTAŞ KÖFTECİSİ – ÇEMBERLİTAŞ

İstanbul’un en iyi köftecileri arasında ilk sıralarda yer alan özel bir lezzet durağı.

BAYLAN PASTANESİ – KADIKÖY

Kup Griye ve Adisababa’sı ile bir Kadıköy Çarşı klasiği.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Reha Tartıcı Arşivi