Çamaşır makinesine birer kaşık ekleyin, siyah kıyafetlerdeki tüyleri yok edin...

Çamaşır makinesine birer kaşık ekleyin, siyah kıyafetlerdeki tüyleri yok edin...
Çamaşır makinesinde kıyafetlerinizi yıkarken aklınızda bulunması gereken bilgiler.

"Siyah kıyafetler her ne kadar temiz olsalar da üzerlerine yapışan tüy ve tozlar nedeniyle kirli izlenimi oluştururlar. Bu durum, siyah kıyafetlerin bakımının önemini ortaya koyuyor. Siyah çamaşırlarınızı yıkarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bir kaşık eklemek, bu noktalardan biri.

Çamaşırlar her ne kadar makinede yıkanıyor olsa da özellikle siyah çamaşırlarda renk solmaları ya da tüylenmeler yaşanabilir. Çoğu kişi oldukça can sıkıcı olan bu durum yıkama sonrasında farklı aşamalardan geçirmenize neden olur.

Çamaşırlarda renk solmaları ve tüylenmeler yaşanması istenen son durumlar arasında yer alırken bunları önlemek içinde çeşitli yöntemler bulunur.

hq720.jpg

Söz konusu olan doğal yöntemler arasında yer alan bu yöntem koyu renkli kıyafetlerinizin hem solmasını engelleyecek hem de tüylenme sorununu da ortadan kaldıracak.

1 kaşığı yetiyor…

Siyah renkli kıyafetler her ne kadar yıkanırken dikkat ediliyor olsalar da solma sorunu yaşarlar. Ancak bu sorunu önlemek için yıkamanın hemen öncesinde kıyafetlerinizin üzerine bir kaşık tuz eklemeniz renklerin solmasını önlemeye yardımcı olur.

Ayrıca siyah kıyafetlere yapışan toz ve tüyleri yıkama sırasında önlemek için ise 1 kaşık bulaşık deterjanı eklemeniz kıyafetlerinizin üzerinde biriken tüy ve tozları tamamen silip süpürecek.

Uygulayacağınız bu doğal yöntemler sayesinde siyah renkli kıyafetlerinizin renklerinin solmasını önlerken tüy ve tozlardan da kolaylıkla arındıracaksınız.

Kaynak: Ensonhaber.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar