Toplaması tam 8 gün sürüyor! Emekli olup 15 dekarlık alanda yetiştirdi! Geliri çok fazla

Toplaması tam 8 gün sürüyor! Emekli olup 15 dekarlık alanda yetiştirdi! Geliri çok fazla
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olduktan sonra doğduğu köye yerleşen emekli Astsubay, 15 dekar alanda yetiştirdiği deveci armudunun hasadına başladı. Deveci armudu en faydalı armutlardan biri olarak gösteriliyor.

Dikkat çeken bir başarı öyküsü. Emekli olduktan sonra hobisinin peşinden gitti. Köye yerleşen emekli Astsubay şimdi kendi yetiştirdiği ürünlerle iyi bir gelir elde ediyor. Yüksel Apaydın'ın 40 ton ürün beklentisi bulunuyor.

Armut pek çok türü olan ve ülkemizde de yetiştiriciliği yapılan bir meyvedir. Akça, Mustabey, Etruşka, Tosya çeşitlerine deveci armudu da eklenmektedir. Ülkemizde de sıkça tüketilen deveci armudunun faydaları ise şu şekildedir:

Deveci armudu, Anadolu'nun özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen bir armut türüdür. Genellikle Elazığ, Malatya, Bingöl, Muş, Bitlis gibi illerde yetiştirilir. Deveci armudu, diğer armut türlerine göre daha büyük bir yapıya sahiptir ve kendine özgü bir tat profiline sahiptir.

  • Tüm armut türleri gibi susuzluğa, kabızlığa, sindirim problemlerine iyi gelmektedir.
  • Deveci armudu, yorulan zihni dinlendirir ve enerji verir. Bu sebeple öğrencilere ve yoğun iş temposunda çalışan kişilere deveci armudu tüketimi tavsiye edilir.
  • Deveci armudu, hamileliğin ilk dönemlerinde görülen mide bulantılarını dindirmektedir.
  • Stresi yok eder aynı zamanda kalp ritmini düzenler.
  • Starkrimson armut adı verilen kırmızı armutun faydaları da tıpkı diğer armutlar gibi cilde ve bağırsaklara iyi gelmektedir. Bu tür rengi ve kokusuyla diğerlerinden ayrılır.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar