Ceviz nasıl saklanır? Cevizin en az 2 yıl bozulmadan kalmasını sağlayacak saklama tüyosu

Ceviz nasıl saklanır? Cevizin en az 2 yıl bozulmadan kalmasını sağlayacak saklama tüyosu
Cevizlerin tazeliğini ve besin değerini korumak için bu yöntemden yararlanmalısınız

Cevizler, sağlıklı yağlar, protein, lif ve antioksidanlar bakımından zengin bir atıştırmalıktır. Ancak cevizlerin tazeliğini ve besin değerini korumak için doğru şekilde saklanmaları önemlidir. Cevizin en az 2 yıl bozulmadan kalmasını sağlayacak saklama tüyosu ise asalında çok kolay

Yaş Ceviz Saklama Tarifi İçin Malzemeler

  • Ceviz içi
  • Buzdolabı poşeti

Yaş Ceviz Saklama Nasıl Yapılır?

walnuts-101425-640.jpg

Çoğu zaman cevizi saklamak sorun olur. Kabuğu ile saklasanız yer kaplar ayıklasanız bozulur. Kendimce bulduğum başarılı olduğum bir yöntemi sizlerle paylaşmak istedim.
Cevizleri ayıklayıp yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine koyup 15 dakika 100 derecede fırında biraz kuruttum. Daha sonra robotta çekip tekrar 20 dakika kadar fırınladım. 100 derecede pişmeden kurutuyor. Fırının içinde sıcağıyla soğuyana kadar bıraktım. Soğuyunca buzdolabı poşetine koydum derin dondurucuya kaldırdım. Merak etmeyin öyle kalıp gibi donmuyor istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Ceviz kabuğuyla iki yıl, kabuksuz buzdolabında iki ay kadar saklanabiliyor. Afiyet olsun.

CEVİZİN FAYDALARI NELERDİR?

Cevizin faydaları oldukça çeşitlidir. Ceviz, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, protein, lif, vitaminler ve mineraller bakımından zengin bir besindir. Bu özellikleri sayesinde kalp sağlığını destekler, beyin fonksiyonlarını geliştirir, anti-inflamatuar etkilere sahiptir ve kanser riskini azaltabilir. Ayrıca sindirim sistemini düzenler, kilo kontrolüne yardımcı olur ve cilt sağlığını destekler. Cevizin tüketimi düzenli olarak yapıldığında sağlık açısından birçok fayda sağlayabilir. Bu nedenle dengeli bir beslenme programı içerisinde ceviz tüketimi önemlidir.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar