Tarhana topaklanıyor mu? Bu yöntemden sonra artık topaklanmayacak! Aşçıların püf noktaları

Tarhana topaklanıyor mu? Bu yöntemden sonra artık topaklanmayacak! Aşçıların püf noktaları
Tarhana çorbası pişirirken bilmeniz gereken püf noktalar

Bu püf noktalarını dikkate alarak tarhana hazırlarken artık topaklanma sorunu yaşamayacak ve lezzetli bir tarhana elde edeceksiniz.

Tarhana topaklanma sorunu birçok ev yapımı tarhananın ortak bir problemidir. Ancak endişelenmeyin, çünkü bu yazıda size tarhananın topaklanmasını engellemenin püf noktalarını vereceğiz.

Püf Noktaları:

Tarhana çorbasını daha lezzetli yapmak için tereyağı kullanabilirsiniz.Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz.Çorbanın daha besleyici olması için şehriye veya bulgur ekleyebilirsiniz.Çorbayı servis etmeden önce nane ve pul biber ile süsleyebilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

İşte enfes Tarhana Çorbası tarifi...

MALZEMELER

7 - 8 yemek kaşığı tarhana

6 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı domates salçası

Tuz, karabiber (damak zevkinize göre ayarlayın)

İsteğe bağlı olarak nane veya kuru nane (servis için)

Yapılışı:

Bir tencerede tereyağı eritin. Kızan yağın üzerine domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Suyu tencereye ekleyin. Kaynatın.

Tarhanayı bir kaseye alın ve 1 bardak soğuk su ekleyerek karıştırın. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

Karışımı tencereye ekleyin ve çorbayı kısık ateşte pişirin, sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.

Tarhana Çorbası Faydaları:

Tarhana çorbası, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir.Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.Mide ve bağırsak problemlerine iyi gelir.Soğuk algınlığı ve gribe karşı korur.Enerji verir ve doyurucu bir besindir.

Tarhana çorbası, hem lezzeti hem de faydaları ile sofralarımıza şifa katan bir çorbadır. Bu tarifi deneyerek siz de aileniz için lezzetli ve besleyici bir çorba hazırlayabilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet, youtube

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar