Patlıcan yağ mı çekiyor? Bu 4 yöntem sayesinde patlıcanda yağ çekme sorunu oluşmayacak

Patlıcan yağ mı çekiyor? Bu 4 yöntem sayesinde patlıcanda yağ çekme sorunu oluşmayacak
Patlıcan yağ çekiyor diye üzülmeyin. Bu 4 tüyo sayesinde patlıcan kararmasını önlemeniz mümkün olacak

Bu 4 tüyo sayesinde patlıcanı pişirirken yağ çekme sorunu yaşamayacak ve daha hafif, lezzetli bir yemek elde edebileceksiniz. Sağlıklı ve lezzetli yemekler için doğru pişirme yöntemlerini kullanmaya özen göstermek önemlidir.

Patlıcan, lezzetli ve sağlıklı bir sebze olmasının yanı sıra, doğru pişirme yöntemleriyle de oldukça lezzetli bir yemek haline gelebilir. Ancak, birçok kişi patlıcanın yağı çok çektiği için pişirmekten kaçınır. Bu durumda, patlıcanı lezzetli bir şekilde pişirmenin yollarını bulmak önemlidir.

İşte size patlıcanın yağ çekme sorununu ortadan kaldırmak için 4 tüyo:

1. yöntem

Patlıcanların yağ çekmemesi ve kararmaması için tuzlu su yerine şeker kullanacağız. Soyduğunuz patlıcanların üzerine şeker serpin ve 10 dakika boyunca bu şekilde bekletin. Bu sayede hem yağ çekmelerini önleyecek hem de patlıcanın acı tadını gidermiş olacaksınız.

hqdefault.jpg

2. yöntem

Kızartma yağına ekleyeceğiniz sirke, patlıcanın fazla yağ çekmesini önleyecektir.

3. yöntem

Patlıcanları kızarttıktan sonra çok kısa süreliğine ılık suya koyun ve hemen geri çıkarın. Sonrasında patlıcanların kurumasını bekleyin. Bu da yağın azalması için uygulanabilecek başka bir yöntemdir.

4. yöntem

Patlıcanları bütün olarak kızartacaksanız bunun için sap ve baş kısmını kesmeden kızartın. Bu sayede patlıcanlar çok daha az yağ çekeceklerdir.

Kaynak: mynet.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar