Haşlanmış mısır tarifi nasıldır? Mükemmel haşlanmış mısır yapmanın yolu

Haşlanmış mısır tarifi nasıldır? Mükemmel haşlanmış mısır yapmanın yolu
Haşlanmış mısır nasıl yapılır ? Bu basit yöntemle, sokak satıcılarının mükemmel lezzetteki haşlanmış mısırlarını evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Mısırın haşlanmış halinin lokum gibi yumuşacık olmasını sağlayan bir tüyo paylaşacağım. Sokak satıcılarının sıklıkla kullandığı bu yöntemle, evde de lezzetli ve yumuşacık mısır hazırlayabilirsiniz.

SOKAK USULÜ HAŞLANMIŞ MISIR TARİFİ

HAŞLANMIŞ MISIRI TARİFİ:

MALZEMELER

3-4 tane mısır
2 küp şeker
2 litre su
Mısırın en iç kabukları
Düdüklü tencere

YAPILIŞI

Seçtiğiniz mısırları yapraklarından ayırın. Daha sonra düdüklü tencereye güzelce yerleştirin. Bu adımda isterseniz ikiye bölebilirsiniz.

Mısırdan ayırdığınız yaprakları tencerenin içine mısırların arasına yerleştirin.

Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin. Küp şekerleri kapatıp, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağa alın.

hq720-001.jpg

En az 1 saat süreyle pişirmeye bırakın.

Haşlanmış Mısırın Faydaları Nelerdir?

Haşlanmış mısırın birçok faydası bulunmaktadır. Mısır, lif, vitamin ve mineral bakımından zengin bir besindir. Haşlanmış mısır tüketimi sindirim sistemine yardımcı olabilir ve kabızlık sorunlarını hafifletebilir. Ayrıca, içerdiği antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Haşlanmış mısırın düşük yağ ve kalori içeriği sayesinde kilo kontrolüne de yardımcı olabilir. Ayrıca, içerdiği folik asit sayesinde hamilelik dönemindeki kadınlar için de oldukça faydalıdır. Haşlanmış mısır, sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olabilir ve dengeli bir beslenme programının bir parçası olarak tüketilebilir.

Kaynak: YASEMİN.COM, youtube.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar