Airfryer nasıl temizlenir? İşte Airfryer temizliği için aklınızda bulunması gerekenler

Airfryer nasıl temizlenir? İşte Airfryer temizliği için aklınızda bulunması gerekenler
Airfryer'ınızı düzenli olarak temizlemek, hem lezzetli yemekler pişirmenizi sağlar hem de cihazın ömrünü uzatır.

Bu adımları takip ederek Airfryer temizliği konusunda herhangi bir sorun yaşamadan cihazınızı temiz tutabilirsiniz.

Airfryer'ın doğru bir şekilde temizlenmesi, hem cihazın ömrünü uzatır hem de sağlıklı yemekler pişirmenizi sağlar. Airfryer temizliği için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

AİRFRYER NASIL TEMİZLENİR? TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALI?

Çok az yağ kullanarak kullandığınız fritözün içi zamanla kokar ve yağ artıkları birikir. Bunun için hava fritözlerinin her kullanımdan sonra temizlenmesi gerekir.

İlk olarak ürünü soğuması için bırakın ve fişini çektiğinizden emin olun. Aşındırıcı malzemeler kullanmaktan ve yoğun deterjanlar kullanmaktan mutlaka kaçının. İçerisindeki tavayı su ile yıkayın. İyice kurumasını bekledikten sonra kullanabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

AİRFREYER TEMİZLİĞİNDEN BUNLARA DİKKAT EDİN

  • Fritözünüzden yiyecek parçacıklarını ve kalıntıları çıkarmak için metal kaplar, aşındırıcı süngerler veya çelik tel fırçalar kullanmayın. Bu, pişirme yüzeyindeki yapışmaz kaplamaya zarar verebilir.
  • Fritözünüzü suya batırmayın. Ana ünite elektrikli bir cihazdır, dolayısıyla bu ona zarar verir.
  • Temizlerken fritözünüzün fişinin çekili olduğundan emin olun.
  • Fritözünüzden kötü bir koku geldiğini fark ederseniz, yapışan yiyecekleri çıkarmak için tahta bir şiş, kürdan ve hatta eski bir diş fırçası ile çatlakları temizlemeyi deneyin. Bu gizli kırıntılar zamanla yanarak makinenin duman ve koku yapmasına neden olabilir.
  • Ayrıca yarım limon kesebilir ve kalan kokuları gidermek için pişirme yüzeyini ve sepeti ovalayabilirsiniz. Temizlemeden önce yaklaşık 30 dakika bekletin.
  • Gıdaya uygun temizleyiciler kullanın. Gıda teması için onaylanmamış dezenfektanlardan kaçının.

AİRFREYERI NE SIKLIKTA TEMİZLEMEK GEREKİR?

Her kullanımdan sonra hava fritözlerini temizlemeniz daha sağlıklı ve hijyenik yiyecekler tüketmeniz açısından önemlidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar