Sıkılmış limon kabuklarını kullandıktan sonra sakın çöpe atmayın. O derdin tek çaresiymiş

Sıkılmış limon kabuklarını kullandıktan sonra sakın çöpe atmayın. O derdin tek çaresiymiş
Sıkılmış limon kabuklarının daha önce duyulmamış etkisi. Bakın ne işe yarıyor

Sıkılmış limon kabuklarını çöpe atmadan önce bir kez daha düşünmeniz gerekebilir. Çünkü bu kabuklar, aslında birçok farklı alanda kullanılabilecek çok yönlü bir malzeme olarak karşımıza çıkıyor. Limon kabukları, mutfakta, temizlikte ve hatta kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilecek pek çok faydalı özelliğe sahiptir.

Gerçek Gündem'deki bilgilere göre; C vitamini açısın son derece güçlü bir kaynak olan limon, yine içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde insan sağlığına son derece faydalı gelen gıdalar arasında yer almaktadır.

lemon-6231697-640-001.jpg

Limonun düzenli olarak tüketilmesi başta bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken, vücutta biriken toksin ve ödemlerin de kısa sürede dışarı atılmasını sağlamaktadır.

Gribal enfeksiyon başta olmak üzere pek çok hastalığın kısa sürede tedavi edilmesini sağlayan limonun en az kendisi kadar kabuğunda da binbir fayda bulunmaktadır.

İşte limon kabuğunun bilinmeyen o kullanım alanları...

LİMON KABUĞU NERELERDE KULLANILIR?

Limon kabuğunu çöpe atmak yerine çok daha farklı alanlarda kullanabilmeniz mümkün. Sıkılmış limon kabuklarını çöpe atmak yerine kıyafetlerde bulunan lekeleri çıkarabilmek için kullanabilirsiniz.

Sıkılmış limon kabuğunun içerisine az miktarda sevdiğiniz herhangi bir esansiyel yağı sıkın ardından lekenin bulunduğu bölgeye karbonat döküp limon kabuğuyla ovuşturun.

Sonrasında her zaman ki şekilde kıyafetinizi yıkayın. Bu işlem kıyafetteki tüm lekelerin çıkmasına yardımcı olacaktır.

Sıkılmış limon kabuğunuzu çöpe atmak yerine bulaşık makinenizin içerisine yerleştirerek hem bulaşık makinenizin çok daha temiz kokmasını sağlayabilir hem de kirli bulaşıkların daha temiz olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu iki yöntem de günlük hayatta pratikleşmenize aynı zamanda da değerlendirme ruhuna girmenize yardımcı olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar