Asla çöpe atmayacaksınız! İşte dişleri inci gibi beyazlatmaya yarayan o yöntem

Asla çöpe atmayacaksınız! İşte dişleri inci gibi beyazlatmaya yarayan o yöntem
Dişleri inci gibi bembeyaz yapacak doğal yöntemi sizler için derledik. Bu yöntem ile diş beyazlatma işlemi yaptırmadan beyaz dişlere kavuşma imkanına sahip olabileceksiniz

Dişlerimizde sarılığa neden olan diş taşlarını temizlemek için pek çok doğal yöntem mevcuttur. Bunlardan biri de ceviz kabuğudur. Bundan sonra ceviz kabuklarını asla çöpe atmak istemeyeceksiniz. Peki, ceviz kabuğu dişlere nasıl uygulanır?

İşte dişleri bembeyaz yapan ceviz kabuğu

CEVİZ KABUĞU İLE DİŞLER NASIL BEYAZLATILIR?

Diş tartarlarını yok etmek için ceviz kabuğu en etkili doğal yöntemlerden biridir. 1 su bardağı suda yaklaşık 50 gram kadar ceviz kabuğunu kaynatın. 20 dakika kaynatmak yeterli olacaktır. Süre sonunda ceviz kabuğu suyunu soğumaya bırakın.

Ceviz kabuğu suyu soğuduktan sonra diş fırçanızı bu suda 10 dakika kadar bekletin. Ardından diş fırçasını alın ve nazik bir şekilde dişlerinizi fırçalayın. Ceviz kabuğu suyu yöntemini günde 3 defa uygulayın.

lkjh.webp

Düzenli olarak kullandığınızda dişlerinizde bulunan tartar ve plak önemli ölçüde azalacak. Bu mucizevi ceviz kabuğu suyu yöntemi aynı zamanda dişlerde yeni tartar ve plak oluşumunu da önler.

DİŞ SARARMASI NEDEN OLUR?

Diş sararması, genellikle beslenme alışkanlıkları, sigara içme, yetersiz ağız hijyeni, yaşlanma ve genetik faktörler gibi birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Beslenme alışkanlıkları arasında özellikle kahve, çay, kırmızı şarap gibi renkli içeceklerin tüketimi dişlerin sararmasına neden olabilir. Sigara içmek de dişlerin sararmasına katkıda bulunan önemli bir etkendir. Ayrıca yetersiz ağız hijyeni, diş plağı ve tartar oluşumuna yol açarak dişlerin sararmasına sebep olabilir. Diş sararmasının yaşlanma süreciyle de ilişkili olduğu bilinmektedir, çünkü yaş ilerledikçe diş minesinde incelme meydana gelir ve alttaki dentin tabakası daha belirgin hale gelerek dişlerin sararmasına neden olabilir. Son olarak, genetik faktörler de diş rengi üzerinde etkili olabilir ve bazı insanların genetik yapıları nedeniyle dişleri daha fazla sararabilir. Bu nedenlerin yanı sıra diş sararmasını önlemek veya azaltmak için düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı, düzenli diş hekimi kontrolleri ve profesyonel diş temizliği gibi önlemler alınabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar