Kurbanlık eti saklarken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte et saklamanın en kolay yolu

Kurbanlık eti saklarken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte et saklamanın en kolay yolu
Kurbanlık eti saklarken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır.

Kurban kesimi sonrasında etlerin uygun şekilde saklanması, tüketim süresi boyunca tazeliklerini korumaları açısından oldukça önemlidir. Peki, kurbanlık eti nasıl saklamalı ve nelere dikkat etmeliyiz? İşte size et saklamanın en kolay yolu ve dikkat etmeniz gereken noktalar:

Kırmızı Et Nasıl Saklanır?

maxresdefault-001.jpg

  1. Et ürünleri saklanacağı zaman porsiyonlara ayrılmalıdır. Porsiyonlara ayırdığınız etleri buzdolabı poşetine koyabilir, yağlı kağıda veya streç filme sarabilirsiniz.
  2. Eğer sarmak istemiyorsanız, onun yerine etleri kapaklı plastik, cam veya çelik kaplara koyabilirsiniz. Ancak kapağının hava almayacak şekilde kapalı olduğundan emin olmalısınız.
  3. Etleri kısa süre içinde kullanmak istiyorsanız, buzluk yerine buzdolabında saklayabilirsiniz.
  4. Bonfile, kuşbaşı, biftek gibi parçaları buzdolabında 3-5 gün, sakatat ve kıymaları ise 2 ay kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  5. Kemikli etler ise önce küçük parçalara ayrılmalı, streç filme sarılmalı, ardından buzdolabı poşetine konulmalıdır. Kemikli etler hava almayacak şekilde buzluk kısmında saklanabilir.
  6. Çiğ ve pişmiş etler farklı kaplarda saklanmalı, birbiriyle temas ettirilmemelidir.
  7. Köfteler pişmeden önce porsiyonlara ayrılmalı ve poşetlenmelidir. Daha sonra poşetler halinde muhafaza edilebilir.

Pişen Etler Nasıl Saklanır?

Pişen etlerin saklama süresi 3 günü geçmemelidir. Eti pişirdikten sonra uygun boyuttaki saklama kaplarına konulmalı ve buzdolabında 2 gün saklanmalıdır. 2-3 günün ardından pişmiş et kesinlikle tüketilmemelidir.

Kaynak: Lezzet.com.tr

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar