“Türkan” Ankara’da

Kültür Yolu Festivali kapsamında geçen hafta birçok etkinliği izleme fırsatı bulan Ankaralı sanatseverler, bu hafta da Türk sinemasının “Sultan”ı Türkan Şoray’ın film müziklerinden oluşan “Türkan Şoray’ın Sonsuz Senfonisi” adlı konseriyle buluşmanın heyecanını yaşayacak.

Türkan Şoray, başrolünde oynadığı Mavi Eşarp’ın melankolik hüznü, Selvi Boylum Al Yazmalım'ın dokunaklı aşkı, Dila Hanım'ın güçlü duruşu gibi birçok filminin müzikleri eşliğinde filmlerinden alıntıları Ankara seyircisine anlatacak. Geçen Haziran’da İstanbul’da sevenleriyle buluşan Şoray, Ankara’da da hayranlarıyla biraraya geleceği için mutlu olduğunu belirtip, duygularını söyle dile getiriyor:

“İstanbul konseri hayatımın en unutulmaz anlarından biriydi. Film müziklerimi ilk kez bir senfoni orkestrasıyla dinledim. Ekranda akıp giden filmlerimden kareler, salonu dolduran sevenlerimin varlığı bende öyle iz bıraktı ki, hala duygulanıyorum. Ankara’daki sevenlerimle de bu anları ve hisleri paylaşacağım için çok heyecanlıyım. Bizi buluşturan sinema ve müzik iyi ki var.”

Zarifliği, asaleti, samimiyeti ve sahnedeki duruşuyla izleyenleri büyüleyen, usta oyunculuğu ve sanat tutkusuyla 200’den fazla filmde başrolde oynayarak Yeşilçam’a altın çağını yaşatan kadın aktörlerden biri olan Türkan Şoray’ın Sonsuz Senfonisi 2 Ekim Çarşamba günü saat 20.30’da ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek. Net Sanat tarafından hazırlanan konserde, proje koordinatörü ve solist Melis Kızılaslan, orkestra şefi Rustam Rahmedov, solistler Hande Everes ve Zeynep Burcu Altınel’le beraber 35 kişilik senfoni orkestrası yer alacak.

ERSOY AYAZ MÜZESİ’NDE

17 Eylül’de aramızdan ayrılan Prof. Mustafa Ayaz’ın cenazesine ve daha sonra Mustafa Ayaz Müzesi’nde yapılan anma törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un çelenk göndermemesini yadırgadığımı yazmıştım. Gecikmeli de olsa Bakan Ersoy geçen hafta müzeye giderek, hem Eren-Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun eserleri ile özel anılarını içeren “Tutkulu İki Yürek” sergisini gezdi, hem de Ayaz’ın kızlarıyla bir araya gelerek bizzat başsağlığı diledi. Bakan Ersoy’a hassasiyetinden dolayı ben de teşekkür ederim. Türkiye’nin kültür ve sanat değerlerine sahip çıkmanın siyaset üstü bir durum olduğunu unutmamak gerekir.

PICASSO VE WARHOL

Kültür Yolu Festivali’nin Ankara ayağında bazı etkinliklerin devam ettiğini hatırlatmakta fayda var. Pablo Picasso’nun resimden seramiğe serüveni sergisini Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde, pop art ikonu Andy Warhol sergisini de CSO Ada’da yıl sonuna kadar görebilirsiniz. Devam eden diğer aktiviteleri internette “kulturyolufestivali.com” adresinden öğrenebilirsiniz. Ankara’da 17-20 Ekim tarihleri arasında Art Nova Sana Fuarı’nın yapılacağını da hatırlatmak isterim. Başkentteki galerilerde Kültür Yolu Festivali’nden bağımsız, hangi sergilerin olduğunu ise haftaya kısa bir Ankara turuyla aktaracağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Ergan Arşivi