Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

Çok şükür bitti

Bitse de kurtulsak dediğimiz sezonun son maçı öncesi Kupa Beyi sıfatını kazanıp Süper Kupa’daki rakibini bekleyen Beşiktaş’ın sahaya dizdiği 11 şaşırtıcı idi. Kupayı kazanan 11’den eser yoktu, üstelik takımın aslarına izin erken verilmişti. Ama değişmeyen yine Aboubakar’ın müsabakaya yedek başlamasıydı.

Serdar Topraktepe Beşiktaş’ı da yönetimi de hatta o formanın kıymetini bilmeyen çoğu topçuyu da ipten aldı. Başarılı idare etti zor zamanlarda devraldığı takımı.

17 yaşındaki Mustafa Hekimoğlu’nun, 19 yaşındaki Fahri Ay’ın, aynı yaşlardaki Demir Ege ve Semih Kılıçsoy’un eklenmesi de Serdar Topraktepe’nin bu takıma katkısıdır gözden kaçmasın.

Beşiktaş’ın 4. olma ümidinin anlamsızlığına rağmen maç maçtır ve Beşiktaş her maça galibiyet için çıkar. Ama klasmandaki sıralama Kasımpaşa için daha mühim görünüyordu ki maça daha konsantre çıktılar.

Golü de nitekim hemen maçın başında buldular. Nuno Da Costa, Kasımpaşa’nın parlayan yıldızı, golü sağ ayağıyla filelere gönderdiğinde dakikalar 4’ü gösteriyordu.

İlk çeyrek geride kalırken Cenk’in iki denemesi sonuç vermedi. Semih Kılıçsoy da ilk yarı iki pozisyonda istediğini yapamadı. Zira Kasımpaşa ilk yarıyı istatistiklere de yansıyan rakamlarla açık ara üstün bitirdi.

Maçın ilk yarısı, lezzetsiz, ligin ununu elemiş iki takımının adeta hazırlık maçı havasındaydı. Federasyon, bu sezon futbolseverlere berbat bir sezon yaşattı.

Beşiktaş, ta sezon başından yanlış kadro kurgusunun da kurbanıydı elbette. Bu kadar hoca değişikliği, kararsızlığı elbette Federasyon Kupası’nı gölgelemez ama çıkarılacak çok ders olmalı.

Kasımpaşa, ikinci yarıya da maçın başladığı golün bir benzeriyle başladı fakat ofsayt olduğu için kayıtlara geçmedi. Ancak aradıkları golü bulmaları için çok fazla zaman geçmedi. 61’de, Yasin farkı ikiye çıkardı.

Beşiktaş’ın artık ümidini kestiği maçta Semih Kılıçsoy resitali izledik maçın son anlarında. 11. golünü atarken tek başına Kasımpaşa defansını yerle bir etti. Nefis çalımlarını, kendine yakışan son vuruşla tamamlayıp, sezonu kapattı.

Beşiktaş ligi 6. bitirdi. Kasımpaşa tarihinde ilk kez klasmanda Beşiktaş’ın üzerinde tamamladı sezonu.

Kara Kartal’ın Süper Kupa’da rakibi Galatasaray oldu.

Fenerbahçe bu kadrosuyla bereketsizliğini sürdürdü. Ankaragücü, Fatih Karagümrük, Pendik ve İstanbulspor lige veda etti.

Ankaragücü dışında küme düşenler belli olduktan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk futbolunun strese girmemesi için bu yıl küme düşmenin kaldırılması çağrısı da ilginçti.

Bakalım Kenan Evren’in yaptığı gibi MHP Genel Başkanı da Karagümrük ve Ankaragücü’nü ligde tutabilecek mi?

Çok şükür bu sezon bitti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi