Besim Güçtenkorkmaz

Besim Güçtenkorkmaz

Çok büyüksünüz kızlar!

“Mucize arıyoruz” diye başladığımız kızlarımızın voleyboldaki olimpiyat mücadelesinde, Çin gibi bir dünya devini, tarihe geçecek bir mücadele sonunda 3-2 yenerek, yarı finale yükseldik.

Dünya kadın voleybolunun her zaman zirvesinde kalmayı başaran Çin karşısında, kızlarımızın kazanma çabasının büyüklüğünü anlatacak kelime bulmak zor. Üstelik oyun içinde ilk altımızda oynayan 3 oyuncunun sakatlanmasına rağmen takım olgusu ile herkesin elinden gelenin en iyisini yapma çabası, gelen zafer ile birlikte oyuncuların gözyaşlarına yansıdı.

İkinci sette Cansu sakatlanıp acı içinde kenara gelirken Hande ve Zehra bir süre daha fedakarca oynamaya devam etiler. Liberomuz Gizem Örge ise yedeği olmadığı için omuzunu tuta tuta acı içinde maçı tamamladı.

Kadınlar voleybol tarihimizdeki en önemli maçlarından birisiydi. Bir önceki olimpiyat oyunlarında Kore’ye 3-2 yenilerek yarı finalin kapısından dönmemiz bu olimpiyatın ve yarı final için oynayacağımız bu maçın önemini arttırmıştı.

Makine düzeni ile oynayan Çin karşısında oyuncularımız terlerinin son damlasına kadar büyük mücadele verdiler. Her sette, her sayıda nefesler tutuldu. Büyük heyecan yaşandı.

Vargas maçın yıldızıydı ama sahada onunla beraber yıldız gibi parlayan 12 kahraman daha vardı. Savaşmayı bir an bile bırakmadılar. Cansu’nun sakatlığının maça devam etmesine izin vermediği anda direksiyona geçen diğer pasörümüz Elif, dağıttığı toplarla hücumu çok iyi yönetti. Hande Baladın sakatlanıp kenara geldikten sonra Meliha Diken ve Derya Cebecioğlu akıl almaz sayılara imza attı. Gizem takımın tek liberosuydu ve bu nedenle sakatlanınca kenara gelemedi. Acıyan omuzun verdiği acı nedeniyle gözyaşlarını tutamadı ama o halde bile rakibin hücumlarında topu saha içinde tutmayı başardı. Ebrar enerjisi ile herkesi motive etti. En kritik anlarda Eda ve Zehra ortadan aldıkları sayılarla hücum çeşitliliğimizi arttırdı. Bloklarda biraz eksik kaldık ama bu maçın o kadar da nazar boncuğu elbette olacaktı.

Cumhuriyetin kızları bir kez daha büyük iş başardılar. İkinci kez katıldıkları olimpiyat oyunlarında yarı finale yükseldiler. Altın madalya karşıda ışıldıyor. Yarı finalde rakibimiz Sırbistan-İtalya maçının galibi olacak. Gönlümüz Sırbistan’ı istiyor ama bu saatten sonra kim gelse fark etmez. Kızlarımız artık uyandı ve içlerindeki canavar da ortaya çıktı. Artık altın madalya yürüyüşü başladı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Besim Güçtenkorkmaz Arşivi