Sivaslı ev hanımları salçayı böyle hazırlıyor. Meğer salça bu yüzden 2 yıl küflenmiyormuş

Sivaslı ev hanımları salçayı böyle hazırlıyor. Meğer salça bu yüzden 2 yıl küflenmiyormuş
Sivaslı ev hanımlarının salça yaparken uyguladığı tarif

Sivaslı ev hanımları, yıllardır salça yapımı konusunda ustalıklarını konuşturuyor. Salça yapımı, özellikle kışın ihtiyaç duyulan bir aktivite olup, ev hanımlarının maharetli ellerinde enfes bir lezzete dönüşüyor. Sivaslı ev hanımlarının salça yaparken uyguladığı yöntem, salçanın uzun süre bozulmadan saklanmasını sağlıyor.

EVDE SALÇA TARİFİ

DOMATES SALÇASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER;

- 5 kg domates

- Kaya tuzu

- Sıvı yağ

DOMATES SALÇASI YAPILIŞI

Domates salçası nasıl yapılır sorusunu adım adım cevaplayacağız. Böylelikle tarifi uygulamaya geçirmek sizler içinde kolay olacaktır. İsteğe göre sarımsak ekleyebilirsiniz.

3.jpg

1. Adım: Domatesleri yıkayın ve dörde bölün.

2. Adım: Daha sonra bölmüş olduğunuz domatesleri cam kavanozların içerisine koyun. Daha sonra içerisine kaya tuzu ilave edin. Kapağını tam kapatmadan geniş bir tepsinin içerisine koyun. Kavanozun kapağını tam kapatmamanızdaki amaç, domatesler erimeye başladığında, kavanozun içerisindeki fazla su dışarıya sızacaktır.

3. Adım: Daha sonra Domatesleri tel süzgeç içine alın altına büyük temiz bir kase koyun. Tahta kaşık ile ezerek kabuklarını ve çekirdeklerini ayırın.

4. Adım: İyice püre haline gelmiş olan domatesleri temiz tepsilerin içerisine boşaltın. Tuzu ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra üzerini temiz bir tülbentle örtün, güneşe bırakın. Arada karıştırıp kontrol edin. İçerisinde yer alan su miktarına göre salça suyunu çekerek istediğiniz kıvama gelecektir.

5. Adım: hazırlamış olduğunuz domates salçasını temiz cam kavanozların içerisine boşaltıp, üzerine yağ ilave edin. Böylelikle bozulmaz ve küflenmez.

Sivaslı ev hanımlarının bu geleneksel salça yapım yöntemi, lezzetli ve doğal bir ürün elde etmelerini sağlamanın yanı sıra, salçanın uzun süre tazeliğini korumasına da yardımcı oluyor. Evde doğal ürünlerle yapılan salça, yemeklerinize eşsiz bir aroma ve lezzet katarken, sağlıklı beslenme konusunda da önemli bir adım oluşturuyor. Kaynak: Sabah.com.tr, Youtube.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar