Çilek yapraklarıyla ne yapılır? Çöpe atmadan önce kesinlikle deneyin. Bakın vücuda ne yapıyor

Çilek yapraklarıyla ne yapılır? Çöpe atmadan önce kesinlikle deneyin. Bakın vücuda ne yapıyor
Çilek yapraklarından ne yapılır? İşte öğrendiğinizde çok ama çok şaşıracağınız gerçekler

Çilek yaprakları, genellikle çilek meyvesi tüketildikten sonra çöpe atılan bir atık olarak görülse de aslında birçok faydalı özelliğe sahiptir. Çöpe atmadan önce kesinlikle denemeye değer. Çilek yapraklarının sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi bulunmaktadır ve bu etkilerin farkında olmak önemlidir.

Çilek yapraklarının en bilinen faydalarından biri antioksidan özelliklere sahip olmalarıdır. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler ve genel sağlık üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Ayrıca çilek yaprakları, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere de sahiptir. Kuru yahut yaş halinden yapılan çay ile tüketildiği takdirde pek çok rahatsızlığa şifa olabiliyor. Çilek yaprağı çayı, damar sertliği, tansiyon yüksekliği, karında su toplanması, böbrek ve mesane rahatsızlıklarında, kum ve taş rahatsızlıklarında hastalara fayda veriyor.

hq720.jpg

Çilek yapraklarında yüksek miktarda lif bulunur. Lif dışkı hacmini arttırarak bağırsaklara su akışını sağlar. Bağırsaklarda su akışının olması sindirimin kolaylaştırır, gerekli vitamin ve minerallerin emilmesini sağlar. Yüksek lif içeriği sayesinde çilek yaprakları sindirim sistemini iyileştirir, kabızlığı önler.

Nasıl hazırlanır?

1 çay kaşığı taze veya kuru çilek yaprağı 150 ml kaynar suda, 15–20 dakika demlenip süzülerek ve isterseniz biraz da bal eklenerek tüketilebiliyor. Günde 3 fincana kadar tüketilmesi öneriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar