Pastanelere kepenk indirecek tüyolar: Pastane usulü poğaça yapmanın sırrı bu kadar kolaymış

Pastanelere kepenk indirecek tüyolar: Pastane usulü poğaça yapmanın sırrı bu kadar kolaymış
Pastane usulü poğaça hazırlarken işte bilmeniz gerekenler. Bu püf noktalarıyla hazırlanan poğaçalar çok daha lezzetli oluyor

Pastane usulü poğaça, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan lezzetli bir atıştırmalıktır. İşte pastane usulü poğaça yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:

1. Hamurun kıvamı: Poğaça hamurunun kıvamı oldukça önemlidir. Hamurunuzun yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvama gelmesi için un miktarını yavaş yavaş ekleyerek yoğurmalısınız.

2. Mayalama süresi: Hamurun mayalanma süresi, poğaçanın kabarması ve içi yumuşak olması için oldukça önemlidir. Hamurunuzu mayaladıktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp, sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar dinlendirmelisiniz.

3. İç harcı: Pastane usulü poğaça yaparken iç harcınızı zenginleştirmek için peynir, zeytin, sucuk gibi malzemeler kullanabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak iç harcınıza baharat ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.

4. Fırın sıcaklığı: Poğaçalarınızın üzerinin güzelce kızarması için fırın sıcaklığının doğru ayarlanması önemlidir. Fırınınızı önceden ısıtarak, poğaçalarınızı pişirmeden önce fırın sıcaklığını kontrol etmeyi unutmamalısınız.

hq720-001.jpg

5. Üzerine sürme: Poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürerek, üzerinin parlak ve çıtır olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca susam, çörekotu gibi malzemelerle de poğaçalarınızı süsleyebilirsiniz.

PASTANE USULÜ POĞAÇA TARİFİ NASILDIR?

Malzemeler

1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (250 g)
1 yemek kaşığı instant maya
1 çay bardağı süt (125 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı şeker
6 su bardağı un


İçi için;

Peynir

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

PASTANE USULÜ POĞAÇANIN TARİFİ

Hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve mayayı alarak karıştıralım.
Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyim.
Unu da yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Hazır olan hamurumuzdan avuç içi büyüklüğünde bezeler kopartalım ve parmaklarımızın ucu ile genişletelim.
Hamurumuzun ortasına peynirli iç harcından yerleştirelim. İç harcı için lor peyniri, kaşar peyniri, beyaz peynir ya da hepsini karıştırarak da kullanabilirsiniz.
İç harcını yerleştirdikten sonra iki ucunu kapatarak birleştirelim ve tepsimize yerleştirelim. Tüm hamur bitinceye kadar bu işleme devam edelim.
Son olarak poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla bastırarak çizgiler oluşturalım.
Hazır olan poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Kaynak: Lezzet.com.tr, Youtube.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar