Kredi kartı olanlara kötü haber geldi. Bayram sonrası atılacak adım ne? Milyonları ilgilendiriyor

Kredi kartı olanlara kötü haber geldi. Bayram sonrası atılacak adım ne? Milyonları ilgilendiriyor
BDDK mevzuatlarına göre kredi kartı limitleri, kullanılan yıl dikkate alınarak müşterilerin aylık gelirinin 4 ile 8 katına kadar yükseltilebiliyordu. İddialara göre kredi kartları için yeni bir düzenleme geliyor

BDDK mevzuatlarına göre kredi kartı limitleri, müşterilerin aylık gelirine bağlı olarak belirlenmekteydi. Bu kapsamda, kullanılan yıl dikkate alınarak müşterilerin aylık gelirinin 4 ile 8 katına kadar kredi kartı limitleri belirlenebiliyordu. Ancak son iddialara göre, kredi kartları için yeni bir düzenleme geliyor.

Yapılan iddialara göre, kredi kartı limitlerinin belirlenmesinde yeni bir düzenleme planlanıyor. Bu düzenlemeyle birlikte, müşterilerin aylık gelirine göre belirlenen limitlerde değişiklikler olabileceği konuşuluyor. Bu durum, kredi kartı kullanıcılarının finansal durumlarını etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkacak gibi duruyor.

61efb92345d2a096e448f256.jpg

Halk TV'deki habere göre; BDDK mevzuatlarına göre kredi kartı limitleri, kullanılan yıl dikkate alınarak müşterilerin aylık gelirinin 4 ile 8 katına kadar yükseltilebiliyor. Ancak Türkiye'de birçok banka, yeni kart sahiplerine dahi gelirlerinin 10 katı ve üzerinde limit açımına başvurmakta. Bu durum, özellikle finansal okuryazarlığı olmayan çok sayıda kullanıcının yüklü bir borç batağına saplanmasına neden olurken, ekonomik göstergelerde de bozulma yaşanmasına neden oluyor.

63c90f33470a9b3d309c5823.jpg

Kart alışverişlerinde rakamlar, geçtiğimiz aylarda atılan kredi kartı akdi faizlerinin artırılması adımları sonrasında düşüş göstermiş olsa da, mevcut kullanım oranı ekonomi yönetimini tam anlamıyla memnun edecek bir tablodan oldukça uzakta. Bu durumun, 16 Haziran'da başlayan Kurban Bayramı sonrasında hayata geçirilecek yeni değişikliklerle kısmen düzeltilmesi bekleniyor.

Çok sayıda banka, halihazırda kart limitinin önemli oranını kullanmamış müşterilerin limitlerini ve aylık gelirlerini yeniden incelemeye alacak. Atılacak adımlar sonucunda kart limiti, olması gerekenin üzerinde olan müşterilerin limit oranları aylık gelirlerinin 4 ile 8 katı arasına çekilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar