Cevizin içindeki zarı kaynatıp 1 bardak için, o hastalıkları önlemeye katkı sağlıyor

Cevizin içindeki zarı kaynatıp 1 bardak için, o hastalıkları önlemeye katkı sağlıyor
Daha önce duymamış olabilirsiniz. İşte cevizle ilgili öğreneceğiniz çok ama çok şaşırtıcı bilgi

Ceviz, sağlık açısından birçok faydası bulunan besinlerden biridir ve aynı zamanda yemeklerin ve tatlıların vazgeçilmez bir malzemesidir. Cevizin sadece kendisi değil, içinden çıkan zarı da sağlık açısından oldukça faydalıdır ve birçok hastalığa şifa olabilir.

Cevizin zarının faydaları oldukça etkileyicidir. İçinde bulunan antioksidanlar sayesinde zar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyabilir. Ayrıca zar, lif bakımından zengindir ve sindirim sistemi sağlığı için oldukça faydalıdır. Lif içeriği sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını destekler ve kabızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olabilir.

Bunca zaman ceviz kırarken kabuklar ile birlikte attığınıza pişman olacağınız zarların öyle faydaları varmış ki kaynatıp için adeta yeniden doğmuş gibi oluyor.

İşte, o zarın mucize gibi faydaları…

Ceviz perdesi çayı, içeriğinde bulunan zar ile yapılan ve sağlık için doğal bir destek olarak tüketilebilecek önemli bir içecektir. İnatçı öksürük ve balgamın tedavisinde etkili olmasının yanı sıra vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan bu çay, birçok faydasıyla dikkat çekmektedir.

Özellikle antioksidanlar bakımından zengin olan ceviz perdesi çayı, hücreleri serbest radikallerin hasarından koruyarak vücudu güçlendirir. Ayrıca antiinflamatuar etkisiyle de iltihaplı durumlarla mücadelede etkili bir rol oynar.

Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi sayesinde yağ yakımını arttırarak kilo verme sürecine destek olan bu çay, aynı zamanda kan şekerini düzenleyerek diyabet yönetimini destekler. Bunun yanı sıra vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olarak doğal bir detoks etkisi de sağlar.

Ceviz perdesi çayının tüm bu faydaları, sağlık için doğal ve etkili bir destek olmasını sağlamaktadır. Ancak herhangi bir sağlık sorunu için kullanmadan önce mutlaka uzman bir doktora danışmak önemlidir. Sağlıklı günler dileriz.

walnuts-101462-640.jpg

ÇAY İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

Ceviz perdesi zarı (temizlenmiş)

2 su bardağı su

Limon (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

İlk olarak, ceviz perdesi zarlarını ayıklayın ve güzelce temizleyin.

Bir çaydanlığa suyu ekleyin ve kaynatın.

Kaynayan suya ceviz perdelerini ekleyin.

Ocağın altını kısarak 10 dakika daha kaynatın.

Süre sonunda ocağı kapatın ve bir süre demlenmeye bırakın.

Demlenme süresinin ardından çayı süzün.

İsteğe bağlı olarak limon ekleyerek tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar