Mutlu Hesapçı

Mutlu Hesapçı

YAĞMURDA KALDIK AMA HEP YENİ KALDIK!

Gittikçe eskidiğimizi hissettiğimiz dönemlerden geçiyoruz. Yaşadığımız çağ mı bize bunu hissettiriyor yoksa eskimek dediğimiz şey tecrübelerle doğru orantılı mı ilerliyor bilemiyorum. Ama her defasında kendimi “Yeni kalmak için bir şeyler yap” diye buluyorum. Belki de kaçış yolu dünyada ve ülkede olan acılara katlanabilmenin çıkışı kendini yenilemekten ve eğlenmekten geçiyor. Çünkü eğer yaşıyorsak hayata tutunmanın yollarını bulmalıyız. Yaşamı renklendirmeli ve anda da olsa mutlu olabilmeyi başarmalıyız. Ben elimden geldiğince yaşamımı kısa mola verdiğim yolculuklarla, etkinliklerle yeniliyorum. Her etkinlik yaşadığımı hissettiriyor. Bu etkinliklerden biri de ‘Hep Yeni Kal’ ismi üstünde; sana diyor ki hep yeni kal!

Binlerce insan yağmura rağmen KüçükÇiftlik Park’ta buluştu!

Önce çisil çisil yağan bir yağmur vardı ve ara ara atıştırıyordu. Havanın dengesizliği ve puslu oluşu ruhumu daraltsa da bu durum evden çıkmamak için geçerli bir sebep olsa da buna yenilmedim. ‘Havalar nasıl olursa olsun benim havam iyi olmalı’ diyerek ‘Hep Yeni Kal’ın düzenlediği Yeni Bi’Fest etkinliği için KüçükÇiftlik Park’a doğru yola çıktım. Kulaklığımı taktım Özcan Deniz şarkılarını dinlemeye başladım, benim için gece başlamıştı bile. Taa ki bardaktan boşanırcasına bastıran yağmura kadar ama tabii ki yılmadım, yoldan dönmedim, o gece yenilenmeye karar vermiştim. Çünkü bu etkinlik iyi geliyor, özlediğim açık hava gazino günlerine nostaljik bir yolculuk yaşatıyor. Ve binlerce insanla aynı havayı Türkiye’nin en büyük açık hava gazinosu konseptinde KüçükÇiftlik Park sahnesinde soluyarak eğlenmek, duygulanmak beni yeniliyor. Üstelik bu yıl iki dev isim sahnedeydi Özcan Deniz ve Sibel Can! Yağmura rağmen ben dâhil herkes oradaydı ve olay mahallini kimse terk etmedi. Özcan Deniz ve Sibel Can bile yağmura teslim olmadı ve sahneye çıktılar.

ybf24-ozcan-deniz-2.jpg

Özcan Deniz ve Sibel Can sahnedeydi!

Hep Yeni Kal’ın sunduğu Yeni Bi’ Fest 2024’te önce sahneye Özcan Deniz çıktı ve her zamanki gibi muhteşemdi. Özcan Deniz’in sesini ve şarkılarını çok seviyorum, izlemeye doyamıyorum. Yağmura rağmen binlerce kişi kendisine eşlik etti, gece yağmurun da eşlik ettiği görsel bir şova da dönüştü. Başına çöp poşeti geçirenlerden tutun, dağıtılan yağmurluklarla korunmaya çalışanlar, şemsiye ile dolaşanlar, ‘yağmur bu erimeyiz’ diyerek kendini akışa bırakanlardan oluşan topluluk hayatımda gördüğüm en renkli görüntülerdi. Özcan Deniz’in duygusal şarkılarında yağmurun eşlik etmesi de iyi oldu böylece gözyaşlarımız deşifre olmamış olabilir. “Yağmura rağmen hepimiz çok güzeliz” diyerek Özcan Deniz bir kez daha kalbimizi fethetti.

Açık havaya en çok yakışan assolistlerden biri…

Yağmur ara ara dursa da bütün gece devam etti ama gecemiz bitmedi ve sahneye bütün ışıltısıyla Sibel Can çıktı. Açık hava gazinosu konseptine kuşkusuz en çok yakışan kadın assolistlerden biri kendisi ve yapılan araştırmaya göre de insanlar bu etkinlikte Özcan Deniz ve Sibel Can’ı görmek istemişler. Araştırmanın sonucu beni de memnun etti çünkü açık hava gazinosu hikâyesini adeta bize yaşattılar.

ybf24-sibel-can.jpg

Yenilenmemek mümkün mü?

Açık havada binlerce kişi ki, bu yıl 2200 kişi geceye katılmış sırılsıklam, yediklerimiz ve içtiklerimiz yağmurlu adeta sudan çıkmış balık vaziyetinde bir gece yaşadık. Yenilendik mi böyle bir gecede yenilenmemek mümkün mü? Sizi bilmem ama hep aynı kalmak yerine hep yeni kalmaya ve etkinliklerde olmaya devam edeceğim!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mutlu Hesapçı Arşivi