Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

Reçete...

Yine zor günlerden geçiyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan günler. Herkesi almayın aranıza yoksullar, vergisi daha yatmadan maaşından kesilenler, asgari ücretliler, emekliler, işsizler olarak böyle.

Zor günler bizim için birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günler. Sayın iş insanları için sorun yok. Biz bir ve beraber olursak hamdolsun onları da kurtarıyoruz.

Onlar zaten talimat veriyor.

Memleket ne zaman paraya sıkışsa yönetenin aklına yoksullar, sabit gelirliler hatta talebeler geliyor. Kendini bürokrat olarak görenler hiç yukarıya bakmıyorlar. Onlara gelen hediyeleri seviyorlar, daha da yükselmenin yukarıyı rahatsız etmemekten geçtiğini biliyorlar.

Düzen böyle kurulmuş.

Çete deniyor, aynı adamlar deniyor yazılıyor çiziliyor tablo değişmiyor.

Az önce önüme bir haber düştü. Paylaşayım.

Karabük Safranbolu Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında okullara gönderdiği yazıda “ısıtıcı çay makinesi” kullanılmamasını istedi.

Sayın Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürünü yürekten kutlarım. İşte ekonomik iflastan böyle çıkılır. Ders verdiler ülkeye ders.

Bu memleket müreffeh günlere kavuşacaksa Karabük Safranbolu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gayreti sayesinde olacaktır.

Sayısız uçak, sayısız koruma, sınırsız saray harcamaları değil ısıtıcı çay makinesinin kullanılmaması çözecektir muasır medeniyetler seviyesine yükselmemizi.

Geçmediğimiz yoldan, köprüden döviz garantili ödediğimiz paralar nedir Allah aşkına, itibardan tasarruf edilir mi? Kendimiz yapsak daha hesaplı olacak ama sadece kirasıyla ahaliye ödetilen şehir hastanelerine göz koyanlar mı çözecek sorunu?

Karabük Safranbolu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği yazıda dikkat çeken bir unsur daha var. Hak yemeyeyim. Diyor ki ısıtıcı çay makinesini kullanma. Yani demleme yap. Tüm okullara gönderilen genelge daha masraflı ey akıl.

Akıl demiş iken,

Milleti kandırma.

Akıl demiş iken,

Yalan söyleme.

Harcamaların nereden kısılacağını bile bile ahaliye yüklenme.

Yeni vergiler geliyor.

Kim için?

Senin için benim için?

Memleketin zenginleri için yeni ne var? Hele bu iktidarla zenginleşen için ne var?

Soruyu buradan soralım?

Hep ahali versin, hep ahali soyulsun?

Niye?

Devir aynıyla dönsün diye.

Böyle olmaz.

Eğitimden, sağlıktan, emekliden, asgari ücretliden, işçiden memurdan değil zenginden alacaksınız onu ortak edeceksiniz suçunuza.

Kötü yönettiniz ekonomiyi ama tüm kötü yönetime rağmen sayın arkadaşlarınız karlarına kar katladı. Hesabı ahali ödesin. Hak mu bu?

Yeni vergilerle milletin burnundan getirmeyin. Biraz sağınıza solunuza bakın lütfen.

Safranbolu Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü gibi davranarak bu iş çözülmez.

Sadece döviz garantili geçiş işinden vazgeçin de talebe çay içsin, Sayın Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü kendini yormasın olmaz mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi