Büyük Ankara Turu

Yeni sezonun başlangıcında kısa süreli oldukları için öncelik verdiğim kültür-sanat etkinliklerinin sayısı fazla olunca, Ankara’daki galerilerde uzun döneme yayılan sergilerin duyurulmasını aksattığımın farkındayım. Bu hafta özellikle Ankaralı sanatseverler için şehirde bulunan galerilerde hangi sergiler var, topluca onlara yer vermeye çalıştım. Arkadaş Ankara Kültür Sanat Etkinlikleri kitapçığı ve kendi çabalarımla toplayabildiğim bilgilere göre, başkentte ekim ve kasımda galerilerdeki sergiler şöyle:

sergi-bolumune-resim.jpg

Akdora Sanat Galerisi’nde önce Tolga Akalın, daha sonra da Cumhuriyet Bayramı karma sergisi; Arda Sanat Galerisi’nde Mehmet Güler; Armoni Sanat Galerisi’nde Çiğdem Buçak Telli, Artsan Galeri’de önce Asuman Ayberk Aslan, ardından Hüseyin Macar; Bilkent Sanat Sokağı Ars Galeri’de Sabri Akça; BRHD’de önce İbrahim Bayram, ardından Cumhuriyet’in kazanımları sergisi; CerModern’de “Başka yere bakmak” ve Macaristan Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu’ndan genç sanatçılar karma sergisi; Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde İbrahim Demirel’den siyah beyaz kareler isimli fotoğraf sergisi ile Japonya Büyükelçiliği sergisi; Çankaya Sanat Galerisi’nde ustalardan karma sergi; Fırça Sanat Galerisi’nde Ebru Köreken ve Edanur Melek; Fikret Otyam Sanat Merkezi’nde Hülya Koçulu; Galeri M’de Sait Günel ve Türkiye’nin kadın öncüleri sergisi; Galeri Nev’de Necla Rüzgar ve Yusuf Sevinç; Galeri Soyut Yıldız’da Ceren Çağlar, Derya Yıldız, Murat Özdoğru, Hasan Basri İnan, Olgu Sümengen, Güliz Korkmaz ve Meltem Akkaya; Galeri Soyut Çayyolu’nda “Güz seçkisi” karma sergi; Grup Sanat Galerisi’nde Ahmet Taner; İsmail Altınok Sanat Merkezi’nde Bülent Aytaç; Kent Sanat Galerisi’nde Metin Benek; Keskinok Sanat Vakfı’nda koleksiyondan seçmeler; Krişna Sanat Galerisi’nde “Yolda” isimli resim ve fotoğraf sergisi; Maça Sanat Galerisi’nde portre ve otoportre karma sergisi; Medya Sanat Galerisi’nde Ayşen Ergin-Sibel Erginbaş; Nurol Sanat Galerisi’nde Tezcan Karakuş Candan; Sevgi Sanat Galerisi’nde önce Makbule Ayaz, ardından ustalardan karma sergi; Siyah Beyaz Sanat Galerisi’nde Fırat Engin; Valens Sanat Galerisi’nde Siret Uyanık; Valör Art House Çayyolu’nda Murat Tefek; Valör Sanat Galerisi Yıldız’da önce Mahmut Durmuş, ardından İbrahim Gündem, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde Yunus Tonkuş.

fuar.jpg

YENİ FUAR: ARTNOUVA

Başkent, artık gelenekselleşmiş Art Ankara dışında yeni bir sanat fuarına da ev sahipliği yapacak. Artnouva Sanat Fuarı, 17-20 Ekim tarihleri arasında ATO Congresium’da gerçekleşecek. Atis Fuarcılık’ın düzenleyeceği yeni fuarda, plastik sanatların yanı sıra mimaride özellikle iç dizaynda resim ve heykelin önemini ortaya koyan yenilikler de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Fuarın, sanat dünyasına canlılık getirmesini dilerim.

Son olarak kendimden bir not: İki yıldır Gazete Pencere’de sürdürdüğüm Ankara’dan sanat yazıları pazartesi günleri devam edecek. Buna ilaveten, asıl alanımız olan savunma ve diplomasi alanında gelişmeler oldukça, haftanın diğer günlerinde de bu alanlarda yazacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Ergan Arşivi