Mourinho’nun Makus Talihi

Mourinho’nun elindeki kadroyu doğru kullandığını söylemek her hafta daha da zorlaşıyor.

Fenerbahçe iki kere öne geçtiği maçta, defans göbeği ikinci yarıda biraz da mecburiyetten bozunca galibiyeti kaçırdı. Yaptığı değişikliklerle galibiyeti yakalayan Mourinho, beraberlik golünü de yine değişiklikler yüzünden yedi.

Aslında birkaç açıdan zor bir maçtı Fenerbahçe için. Maç fazlasıyla da olsa ligde ikinci sırada yer alan Samsun evinde yeteri kadar zorlu bir rakipti ama Galatasaraylılığını saklamayan Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın neredeyse bir aydır Fenerbahçe hakkında konuşması karşılaşmayı daha da ilginç hale getirmişti.

Milli takımlardan geç ve yorgun dönenler bir yana, diğer bir sorun da sosyal medyada yeterince körüklenen kadro meselesiydi. Tadiç mi İrfan Can mı? Maksimen kesilecek adam mı? Cengiz Ünder hiç mi forma giyemeyecek? tartışmaları sürerken, Mourinho kanatlarda yeni bir ismi de denkleme soktu; Kostiç.

Mourinho sol açığı Kostiç’e emanet etti. Oyuna iyi girdi Kostiç, çok net asistlerini 5. dakikada Dzeko, 38’de Mert değerlendirebilse maçın adamı bile olabilirdi.

İrfan Can’ın milli maçlarda gösterdiği başarılı performans sonrasında yedekte kalması Fenerbahçe taraftarlarını hayal kırıklığına uğratırken, Mourinho’nun defansın göbeğinde İsmail Kartal’ın Becaou ve Djiku ikilisine dönmesi sevindirdi. Becao, Djiku göbeği ve önlerinde Fred, Amrabat ikilisi Fenerbahçe’nin merkezdeki ideal dörtlüsü gibi görünüyor. Ancak Mourinho ikinci yarıda biraz da mecburiyetten bu dörtlüyü bozunca bedelini beraberlikle ödedi.

Hiç beklemediği bir gol buldu Fenerbahçe. Günün iyilerinden Osterwolde’nin uzun taç atışında Samsun defansının hatasını değerlendiren Tadiç’ti. Golden daha ilginci gol sevinci yaşamak yerine Dzeko’nun rakip kale önünde arkadaşlarına uzun uzun taktik vermesiydi.

Samsun ilk yarı boyunca sol kanattan yüklenmeye çalıştı. Zaman zaman zor durumda kalan Mert Müldür ofansif olarak da etkisizdi. 38’de kaçırdığı gol sonrasında herkes yine aynı soruyu soruyordu; “Osayi nerede, ne zaman dönecek?”.

İkinci yarının ilk atağını da soldan yaptı Samsun ve golü buldu. Mourinho golden sonra gecikmeden 3 değişiklikle takımın yapısını değiştirdi. İrfan Can ve Maksimen’i kanatlara Tadiç’i on numaraya, Syzmanski’yi de Fred’in yerine çekti. Karşılığını da gecikmeden aldı. İrfan Can’ın pasını iyi değerlendiren Maksimen, iki rakip defans oyuncusunu çalımladıktan sonra golü buldu.

Tekrar öne geçtikten sonra üst üste goller kaçıran Fenerbahçe bu dakikalardan sonra defansa çekilerek 2-1’İ korumaya çalıştı. Becaou’nun yerine Çağlar’ı alan Mourinho, Osterwolde sakatlanınca da Samet Akaydin’i oyuna soktu. Bu değişikliklerden sonra Djiku sol beke geçince defans göbeği aylar sonra forma giyen Samet ile Çağlar ikilisine kaldı ve Fenerbahçe bu defansla galibiyeti koruyamadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi