Futbolun Tanrıları İstemedi

UEFA Avrupa Ligi’ne hazin Ajax mağlubiyeti ile başlayan Beşiktaş, Eintracht Frankfurt’u evinde ağırladı dün gece. Son dakikada Mert’in sakatlığı moralleri bozdu ama teknik adam Giovanni van Bronckhorst Ajax karşısında çıkardığı hatalı kadronun dersini almış gibiydi. Semih’e 11’de yer vermemesi yine de eleştirilir.

Kartal, ilk tehlikeli atağını müsabakanın 6. dakikasında yaptı. Ndour iyi bir vuruş yaptı ancak kaleci Santos bunu çelmeyi başardı. Yerlisi de yabancısı da fark etmiyor. Bir dakika sonra Immobile, Koch tarafından indirildi. Hakem önce “devam” dedi, ardından VAR’a gitti. Dakikalarca konuşuldu en sonunda Beşiktaş ofsayt ile engellendi.

Aynı hakem 17. dakikada Beşiktaş ceza sahasında Paulista ile Marmoush arasında yaşananlara tereddütsüz, VAR’sız penaltı çaldı. Uduokhai’ye de itirazdan sarı kartı çıkardı. Penaltıyı alan Marmoush meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Eintracht Frankfurt ikinci gol için de çok beklemedi ve golü çok kolay buldu. Soldan geldiler, Dahoud ortasını Koch kafasıyla indirdi son vuruşu Ebimbe yaptı ve skor 2-0’a geldi.

Beşiktaş’ın tepkisi çabuk geldi. Rashica sağ kanattan nefis ilerledi. Ortaladı, Rafa Silva kaleyi gördü ancak top Koch’un elleriyle yön değiştirdi. Hakem beklenmedik şekilde penaltıyı verdi. Ancak hevesler kursakta kaldı zira Immobile belki de maçı geri çevirecek penaltıyı kaleci Santos’a nişanladı.

Beşiktaş’ın bir topu da penaltıdan sonra direkte patladı. Rafa Silva harika vurdu, önce Santos’un ancak dokunabildiği top direğe çarptı ve skoru değiştiremedi.

Belki de soyunma odasına bir gol atarak gidecekti Beşiktaş. Immobile ceza sahası için yakaladığı fırsat Eintracht Frankfurt kalecisi Santos’un ellerinde eridi. İlk yarının sahadaki en iyi ismi Santos idi. Beşiktaş iki gol yese de biri penaltı olmak üzere sayısız “Bu da çıkmaz” denen topu çıkarmayı başardı kaleci Santos.

Buna rağmen taraftar takımı tribüne çağırıp alkışlarla soyunma odasına gönderdi. Gerçekten de skor aldatmasın Beşiktaş’ın mücadelesi, ruhu yerindeydi ama rakibin kalesini koruyan isim Santos da günündeydi.

Giovanni van Bronckhorst takımda değişiklik yapmadan ikinci yarıya başladı. Ancak takım ilk yarıya oranla daha temposuzdu. Hoca 64’te bu duruma müdahale etti ve Rashica ve Svensson’u kenara alarak Onur ve Semih’i sahaya sürdü, yani sağ kanadı olduğu gibi değiştirdi. 68’te Beşiktaş’ın mutlak golüne engel olan isim Paulista idi, Gedson’un şahane vuruşunu ona çarpıp kaleyle bulaşamadı.

Maçın son çeyreğinde baskıyı iyice arttırdı Beşiktaş. 73’te yine Ndour’un ayağında golü bulabilir farkı bire indirebilirdi takım ama olmadı. Teknik adam bu kez Gedson Fernandes ve Ndour’u kenara çağırdı Joao Mario ve Salih’i oyuna aldı. Oyunun kontrolü tam Beşiktaş’a geçmişken fark birdenbire üçe çıktı. Hızlı hücuma çıkan Eintracht Frankfurt Knauff’un ayağından kolay bir golle skoru 3-0’a getirdi.

Immobile yerini Mustafa’ya bıraktı ve Mustafa girer girmez golle buluşabilirdi. Kafa şutunu Santos kornere gönderdi.

90’a kadar aranan gol gelmedi. Uzatmaların üçüncü dakikasında ise Masuaku farkı ikiye indirdi. Ama artık çok geçti. Santos Masuaku’nun bu topunu çıkarmak için de elinden geleni yaptı lakin muvaffak olamadı.

İki maçta 7 gol yedi Avrupa’da Beşiktaş. Ajax maçı için diyemem ama bu maçın rakamlarını da paylaşmalıyım. Beşiktaş yüzde 65 topa sahip doldu, Santos’un koruduğu kaleye 27 şut gönderdi, kalesinde 11 şut gördü. 27 şutun 11’i isabetli olarak kayıtlara geçti. Bir topu direkten döndü, bir penaltı kaçırdı. Rakip ceza sahasında 39 kez buluştu, rakibi 15’te kaldı. Rakibin bir kornerine karşı 11 korner kullandı. 596 pas yaptı ki bunun 502’si isabetliydi. Rakip sadece 231 isabetli pas yapabildi. Listeyi daha uzatabilirim ama evinde maçtan 3-1 mağlup ayrıldı.

Beşiktaş bu mağlubiyeti hak etmedi. Bazen top sizi istemez. Buna futbolun tanrıları da denir. Eintracht Frankfurt kalecisi Santos’u tebrikle tamamlayayım, sanırım kariyerinin en iyi gecesiydi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Niko Arşivi