Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Aman Kimse Küsmesin!

Galatasaray kenardan, “aman kimse küsmesin” felsefesi ile yönetiliyor şu an.

Icardi’yi oynatırsam Osimhen, Osimhen’i oynatırsam Icardi küser mantığı ile takım yönetiliyor. Hatta oyuna almazsam Batshuayi de küser düşüncesi hakim!

“Küstürmemek”, üç oyuncuyu da aynı maçta aynı taktiksel diziliş içerisinde oynatmaya indirgenmiş durumda.

Lig uzun bir maraton! 3 kulvarda 60’tan fazla maç yapacağız. Yani 3 günde bir maça çıkacağız, dönüşümlü oynayalım, dinlene dinlene oynayalım, gerekirse maç içerisinde değişelim düşüncesi yok!

Tüm taktik değiştiriliyor, sistem değiştiriliyor, takım sahada ne oynadığının farkında değil ama hiç önemli değil, “küsmesinler” yeter ki! Bu yazdıklarım Galatasaray’ın kaybettiği maçtan sonra kaleme alınmış bir yazı değil. 4-3 kazanılan Elfsborg maçından sonra yazıldı.

Bakmayın skorun 4-3 olduğuna! Yunus Akgün şapkadan tavşan çıkarmasa 3-0’dan 3-3’e giden yeni bir facia yaşanacaktı! İpten döndü Galatasaray!

İsveç liginde 7. sırada olan, oynadığı 27 maçta sadece 12 gol atabilen Elfsborg, Ali Samiyen’de 3 gol attı, 4 tane de kaçırdı!

Gol beklentisi oranı 0,80 olan takım deplasmanda 2,12 gol beklentisi ile oynadı.

Galatasaray ceza sahası içerisinde 23 kez topla buluştular. İnanılmaz istatistikler!

Ve bu takımın güncel piyasa değeri 24 milyon Euro!

Kimse kusura bakmasın ama skora göre yazı yazılmaz. Kazanmak 3 puan almak elbette önemli ama bu futbolla bir tık iyi bir takıma karşı takılırsın ve bu takılma seni tepetaklak eder! Neye uğradığını şaşırır, özüne dönmek istesen de dönemezsin!

Testiyi defalarca düşürdü Okan hoca!

Her düşüşte çatladı testi! En büyük çatlak da Şampiyonlar Ligi’nden elenmeye neden olan Young Boys maçında oluştu. İç sahada yine sistem değişikliğine gidilmiş, İcardi -Batshuayi ikilisi ile maça çıkılmıştı!

Sonrası facia zaten, artık yazmayı gereksiz bile buluyorum.

Skor ne olursa olsun Berkan, Kerem ve Batshuayi oyuna alınıyor. Bu üçlüye bir de 9 milyon Euro’luk fiyasko Jelert dahil ediliyor. Her değişiklikten sonra takım biraz daha tökezliyor ve ne oynadığını bilmeyen bir kimliğe bürünüyor. Yazıyoruz ama değişen bir şey var mı? Yok!

Okan hoca bildiğini yapıyor ve testinin kırıklarını arttırıyor! İyi inatlar ve arttırmalar Okan hocam! 4 gün sonra Beşiktaş maçı var. Karar senin. İster özüne dönersin istersen de “aman kimse küsmesin” felsefeni devam ettirirsin.

Tercih senin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi