Tokat'ta hasadı başladı, nadir bulunuyor: Kilosu 5 bin Euro gibi bir rakamdan satılıyor

Tokat'ta hasadı başladı, nadir bulunuyor: Kilosu 5 bin Euro gibi bir rakamdan satılıyor
Tokat'ta Akzambak çiçeğinde hasat başladı. Nesli koruma altında olan ve nadir bulunan Akzambak çiçeğinin poleni, boya yapımında kullanılırken, yaprakları ise doğal bir antibiyotik özelliğiyle kilosu 5 bin Euro'dan alıcı buluyor.

Ak zambak, zambakgiller familyasından soğanlı çok yıllık uzun boylu ve gösterişli bir otsu bitki türü. Boyu yaklaşık 1 m olan bitkinin çiçek açma dönemi Mayıs-Haziran aylarıdır.

AK ZAMBAK ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

AK zambak çiçeğinin faydaları oldukça geniştir. Bu çiçeğin özleri cilt bakımı için oldukça etkilidir.

Antioksidan özellikleri sayesinde cildi serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.

Ayrıca, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde ciltteki iltihaplanmayı azaltabilir ve sakinleştirici etkisiyle cildin rahatlamasına yardımcı olabilir.

maxresdefault-003.jpg

AK zambak çiçeği aynı zamanda saç bakımında da kullanılır. Saç derisini besleyerek saç dökülmesini azaltabilir ve saçın daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilir.

Bunun yanı sıra, stresi azaltıcı özellikleriyle zihinsel ve duygusal rahatlama sağlayabilir. Tüm bu faydalarıyla AK zambak çiçeği, doğal bir güzellik ve sağlık kaynağı olarak öne çıkmaktadır.

AK ZAMBAK ÇİÇEĞİNİN KULLANIM ALANLARI DA BELLİ OLDU

- Süs bitkisi olarak bahçelerde ve saksılarda yetiştirilir,
- Kesme çiçek olarak kullanılır,
- Kokusu için parfüm ve esansiyel yağlarda kullanılır,
- Tıbbi amaçlarla kullanılır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar