Ekmek 15 TL olunca halk sitem etti... Apar topar fırıncılardan yeni hamle geldi

Ekmek 15 TL olunca halk sitem etti... Apar topar fırıncılardan yeni hamle geldi
Sivas'ın Suşehri ilçesinde ekmek fiyatındaki zam tartışmalara yol açtı

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı artarak devam ederken Sivas'ın Suşehri ilçesi şok eden bir haberle gündeme geldi. İstanbul dahil birçok kentte ekmek 10 TL'den satılıyor. Sivas'ın Suşehri ilçesinde ise ekmek fiyatları 15 TL'ye çıktı. Ekmek fiyatlarına yapılan zam halkın tepkisine yol açarken devreye MHP'li Suşehri belediye başkanı Ahmet Ayhan Kayaoğlu girdi.

Gazeteci Sadık Şimşek'in aktardığı bilgilere göre; Sivas'ın Suşehri ilçesinde yaşanan ekmek fiyatlarındaki artış, son günlerde tartışmalara yol açtı. Fırıncılar, ekmek fiyatını 15 liraya çıkarınca sosyal medya üzerinden geniş yankı uyandırdı. Halkın tepkisi ve isyanı üzerine MHP'li belediye başkanı Ahmet Ayhan Kayaoğlu konuya müdahale etti ve ekmek fiyatlarının tekrar 10 TL seviyesine indirilmesini sağladı.

64a9353650acca3d7002264f.jpg

SUŞEHRİ İLÇESİNDE FIRINLARA DENETİM BAŞLATILDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yaptıkları zamla gündem olan fırınlara şimdi de denetim başlatıldığı bilgisi geldi. Konuyla ilgili Suşehri Belediye Başkanı Ahmet Ayhan Kayaoğlu'da bir açıklama yaptı.

Suşehri Belediye Başkanı Ahmet Ayhan Kayaoğlu, "Suşehri Belediyesi olarak halkımızın sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamak için ekmek gramajı ve hijyen denetimlerine büyük önem veriyoruz. Bu denetimlerin düzenli olarak yapılmasıyla birlikte hem ekmek ve unlu mamullerin kalitesinin artmasını hem de tüketicilerimizin güvenle alışveriş yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar