Muz kabuğunu kaynatıp 1 bardak için! Bakın muz kabuğunu kaynatıp 1 su bardağı içerseniz ne oluyor

Muz kabuğunu kaynatıp 1 bardak için! Bakın muz kabuğunu kaynatıp 1 su bardağı içerseniz ne oluyor
Muz kabuğunun daha önce duyulmamış faydası. Bu faydaların yanı sıra muz kabuğu çayının birçok başka faydası da bulunmaktadır.

Belki de daha önce duymadığınız bir bilgi olabilir ancak muz kabuğu kaynatılarak elde edilen çayın birçok faydası bulunmaktadır. Muz kabuğu kaynatılarak elde edilen çay, içerdiği besinler sayesinde birçok sağlık sorununa iyi gelmektedir.

Muz kabuğu, genellikle çoğumuzun çöpe attığı bir atık maddesi olarak görülebilir. Ancak aslında muz kabuğunun çöpe atılmaması gerektiğini bilmek, hem çevre hem de sağlık açısından oldukça önemlidir.

Muz kabuğunun atılmasının önlenmesinin en büyük nedenlerinden biri, organik atıkların geri dönüşüm sürecine katkı sağlamasıdır. Muz kabuğu, doğada kolayca parçalanabilen bir organik malzemedir ve toprağın besin değerini arttırıcı bir etkiye sahiptir. Bu nedenle, muz kabuklarının evde kompost yapımında kullanılması veya yerel geri dönüşüm tesislerine götürülerek geri dönüşüm sürecine katkı sağlanması, doğal kaynakların korunması açısından oldukça önemlidir.

maxresdefault-003.jpg

Ayrıca, muz kabuğunun sağlık açısından da faydaları bulunmaktadır. Özellikle cilt bakımı için kullanılan muz kabukları, antioksidan ve nemlendirici özelliklere sahiptir. Bu nedenle, muz kabuklarını çöpe atmak yerine evde cilt bakımı için kullanmak, hem doğal ürünlerin tercih edilmesine hem de atık miktarının azaltılmasına katkı sağlayacaktır.

BAĞIRSAKLARI RAHATLATAN ÇAY

Lezzet.com.tr sitesinde muz kabuğundan yapılan çay tarifinin detayları paylaşıldı! İşte o tarif

Muz Kabukları Çay İçin Nasıl Hazırlanır?
Artan muz kabukları belirli bir miktara ulaşana kadar, muz kabuklarını bir buzdolabı poşetinde biriktirerek dondurucuda saklayın.
Muz kabuklarınız belli bir sayıya ulaştığında muz kabuklarınızı dondurucudan çıkartarak çözdürün.
Çözülen kabukları pastörize edin. Kabukları pastörizasyon sıcaklığındaki (65-70 derece) fırına koyun. Kuruyana kadar pişirin. Bu bir saatten az sürmelidir.
Kabuklarını elinizle biraz kırıp parçalayın.


Blenderinizi boşaltmadan önce dört taneye kadar kabuk ekleyerek blenderda bir defada bir kabuğu toz haline getirin.
Kapalı bir kapta, serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Muz Kabuklarından Çay Nasıl Yapılır?


Bir çay kaşığı harmanlanmış kabuğun üzerine sıcak su dökün.
İnce gözenekli bir kahve süzgecinden geçirin.
İyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olmak için yatmadan önce tadını çıkarın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar