Besim Güçtenkorkmaz

Besim Güçtenkorkmaz

Türk tipi futbol gecesi

Galip gelenin Süper Lig'e çıkacağı tek maçlar sevinç ve hüzün dışında oldum olası birçok farklı hikayeyi de içinde barındırır. Sakaryaspor ile Bodrumspor kulüpleri, işte böyle bir maç oynadı geçen akşam. Bodrumspor Süper Lig'e çıkarken, maç öncesinde daha avantajlı görünen Sakaryaspor üzülen taraftı.

Bu vitrin maçının farklı hikayelerine gelecek olursak;

Sadece bir maç izleyerek karar verebileceğimiz “Türk tipi” futbolun tüm özelliklerini bize bire bir yaşatan tüm kahramanlar sanki bu gecede resmi geçit halindeydi.

İlk kahramanımız doğru dürüst üst araması yapmayan güvenlik görevlileri oldu. Bir grup taraftar, yanlarında getirdikleri yanıcı ve patlayıcı maddeleri, hiç zorluk çekmeden, gayet başarılı bir şekilde yine stada sokmayı başarmışlardı. Nerelerinde ve nasıl taşırlar da bulunamaz bu maddeler diye düşünmeye başlamadan söyleyeyim. Emniyet kayıtlarına göre gazetecilerin ve güvenlikçilerin bile geçtiğimiz sezonlarda bu işi yaparken yakalandıkları arşivlerde duruyor.

Sahaya atılan yanıcı maddelerle çimler yandı, maçın başında her yeri duman kapladı. Nasıl bir taraftarlıksa, ilk dakikadan itibaren bu önemli maçın oyuncuları, kendi taraftarları tarafından adeta gazlandı. Gazlanan oyuncular da acaba bu nedenle midir bilinmez ilk dakikadan itibaren, gol atıp “maçın kahramanı” olma yarışına girdi. Takımı lige ben çıkarttım deme uğruna egoistçe atılan üst üste çalımlarla, verilmeyen paslarla nice goller heba edildi.

Gol atıp maçın üstüne çıkma yarışına giren, çoğunluğu şekilli saçlarıyla kuaförden yeni çıkmış hissi veren oyuncuların yarışına, Sakaryaspor savunması yardımcı oldu “al da at” golü ile Bodrumspor süper ligin kapsını araladı. O arada Sakaryaspor Teknik Direktörü ekrana geldi. Süslü futbolculara inat, gece gittiği restoranda hesabı ödeyemeyince, garsonlar tarafından fena halde hırpalanmış, bu nedenle üstü başı paralanmış, saç baş dağılmış bir hali vardı. Sanıyorum, maçın tekrarını izlerken, kendisi de bu vitrin maçındaki yaka paça dağılmış haline inanamayacaktır.

Uzatma dakikalarında Bodrumspor’u 3-1 öne geçiren oyuncu formasını çıkartıp, çimde secdeye uzandıktan sonra, çıkan forması nedeniyle sarı kart gördü. İki dakika sonra da attığı tekme nedeniyle ikinci sarıdan kırmızı kartı görünce, formasını çıkartıp erkenden sevindiğine bin pişman oldu ama iş işten geçmişti. Az daha, gol atınca nasıl sevinmesini gerektiğini bilemediği için takımını yakan oyuncu olacaktı. Maçtan sonra elbette, “Türk tipi” futbolun olmazsa olmazı, saha içi kavgalar eksik olamazdı.

Bodrumspor’a tebrikler. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin hazırladığı statünün oyununa gelen Sakaryaspor’a ise yazık oldu. Çünkü ligi üst sırada bitirmeyi avantaj zanneden Sakaryaspor, dörtlü turnuvadan gelecek rakibini 18 gün boyunca sadece antrenman yaparak beklerken, maç oynama kabiliyetini tamamen yitirmişti.

Bu arada bir hatırlatma. Bodrumspor Süper Lig'e çıktı ama Süper Lig maçlarını oynayabileceği bir stadyumu maalesef yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Besim Güçtenkorkmaz Arşivi