İsmail daha da Yüksek

Kariyerinin ilk hat trick’ini sakatlık dönüşü yapan Fred elbette maçın adamı seçilebilir ama benim oyum İsmail Yüksek’ten yana. Doksan dakika boyunca orta sahaya hem ofansif hem defansif anlamda adeta tek başına hakim olan İsmail, futbol aklı, yeteneği ve çalışkanlığı konusunda harikalar yarattı. Doğal olarak orta sahada Fred ve İsmail bu kadar iyi olunca Fenerbahçe, Rize deplasmanından 5 gollük bir galibiyetle döndü.

Rizespor enteresan bir takım Fenerbahçe için. Her şeyden önce 2015 yılında Fenerbahçe otobüsüne yapılan suikast, kurşunlu saldırı unutulmadı, failleri hala bulunmadı, bulunmuyor. Fenerbahçe, Rize ile yaptığı son 9 maçı da kazandı ama her maç öncesi “zor takım, zor maç” demeçleri verildi. Bu maç öncesinde de Mourinho, "Rizespor benim ligde gördüğüm en iyi takım. Çok iyi baskı yapıyorlar ve tehlikeli kontrataklar yakalıyorlar. İyi bir takımla oynayacağız” dedi.

Bu iyi takımın karşısına iki isim eksiğiyle çıktı Fenerbahçe. “Ferdi’siz bir ilk 11”in hüznüne Fred’in dönüşü teselliydi. Osayi’nin sakatlığı ise bir başka can sıkıntısıydı.

Maç daha 3. Dakikada Fred’e gösterilen haftanın en saçma sarı kartı ile başladı. Tekmeyi de sarı kartı da yiyen Fred’di. İlk 6 dakika içinde Fenerbahçe aleyhine verilen hatalı 5 faul kararıyla rekor kırdı hakem Turgut Doman ve yardımcıları.

İki takımın da üstünlük kuramadığı bir ilk 45 dakika yaşandı. Mourinho’nun tespitlerine uygun biçimde defansta sağlam durdu, kontra atak vermemeye özen gösterdi Fenerbahçe. Kanat bekleri bile ataklara her zamanki kadar katılmadı. Böyle olunca rakibe pozisyon vermediler ama hücum da zayıf kaldı.

Fred’in uzaktan çektiği falsolu sert şut kaleci Gökhan’ı şaşırtınca ilk gol geldi. Golden sonra Rize daha baskılı oynamak istediyse de İsmail, Fred, Syzmanski üçlüsü orta saha hakimiyetiyle izin vermedi. Özellikle İsmail harika bir günündeydi. Rize, kaleyi tutan sadece üç şut atabildi.

İkinci yarıya baskılı başlayan Fenerbahçe oldu. Arkadaşlarını ısrarla ilerde baskıya çağıran Dzeko, 53. dakikada hızlı bir atakta takımının ikinci golünü atarken kaleci Gökhan yine şanssızdı.

Hemen ardından Rize’nin dağınıklığından yararlanarak üç kontra atakla üç gol buldu Fenerbahçe. Fred de kariyerinin ilk hat trick’ini yaptı. Mourinho, “çok iyi kontra atak yakalıyorlar” dediği Rize’yi kendi silahıyla vurmayı başardı.

Günün şanssızı Rize kalecisi Gökhan’ı kendi tribünleri ıslıklarken teselli veren İsmail Yüksek’ti.

Türkiye’yi, Türkleri seven ama daha önemlisi Türklerin de kendisini çok sevdiği, Fenerbahçe’ye iki şampiyonluk yaşatan Christoph Daum hastalığına yenildi. Fenerbahçeliler tarafından hep güzel hatırlanacak Daum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi