Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

Interli yıldız Hakan Çalhanoğlu

42 yaşındayım. Çocukluk yıllarını saymazsak yaklaşık 30 yıldır futbolu takip ediyorum. Ulusal ve uluslararası hiçbir turnuva ve ligde çoklu rotasyonun iyi sonuçlar verdiğini görmedim. İlk defa bir araya getirilen sebzelerle yemek yapmak gibidir çoklu rotasyon.

Menemenin ana maddesi domates, biber ve yumurtadır mesela. Soğanlı veya soğansız yapılabilir. Farklılaştırmak isteyen üzerine kaşar rendeleyebilir ama farklı sebzelerle menemen yapmaya çalışmak asla olumlu sonuç vermez.

Mükemmel oynadığımız ve 3-2 kazandığımız Gürcistan maçı, Portekiz maçı öncesinde bizleri çok heyecanlandırmıştı. Ama ne olduysa Montella gibi kurt bir teknik direktör, 4 oyuncu birden değiştirerek başladı oyuna. Mert Müldür’ün olası bir sakatlığı veya ağrısı olduğu düşünülebilir ama kaleci Mert Günok, Arda Güler ve Kenan Yıldız’ın aynı anda kesilmesi üstelik bu sezon ciddi maç eksikleri olan Altay Bayındır, Yunus Akgün ve ikinci yarıda oyuna dahil olan Yusuf Yazıcı’nın oynatılması takımın ahengini tamamen bozdu.

gqsifwexaaa-f-q.jpg

Sahada ne yaptığını bilmeyen bir oyuncu topluluğu vardı. Bir orkestranın aynı anda çalan enstrümanları gibiydi Milli Takımımız. Karşımızdaki takım da (1 milyar Euro’nun üzerindeki değeriyle) Portekiz olunca farklı yenilgimiz kaçınılmaz oldu. Sol açıkta oynayan İnter’in yıldız oyuncusu Leao’yu 3 kişi ile durduramadık. Ama İnter’in bir diğer yıldızı Hakan Çalhanoğlu’nu kimsenin durdurmasına gerek yoktu! Zira kendisi Milli Takım’da zaten duruyor!

Anadolu kulüplerinde orta sahada oynayan oyunculardan hiçbir farkı yok.

Neredeyse aldığı her topu geriye veya kenara oynuyor. Her maçın banko oyuncusu ve takım kaptanı iseniz daha iyi oynamalı, insiyatif almalı ve milli takıma değer katmalısınız!

Bir diğer pencereyi de hakem Felix Zwayer’e açmak lazım. Felix Zwayer, “Wuppertal lehine kritik pozisyonları gözardı etme" şikesine adı karıştığı için 2005 yılında 6 ay menedilen bir hakem. Bayern Münih’te oynadığı dönemde Bellinhgam, bu hakem için “Almanya'nın en büyük maçına, kariyerinde şike yapan bir hakeme görev veriyorsunuz, ne bekliyorsunuz ki!" şeklinde açıklama yapmıştı! Zwayer, kararları ile Portekiz’in itici gücü bizim ise el frenimizdi adeta!

UEFA’daki temsilcimiz kim? Şu an TFF’yi yönetmeye talip olan Servet Yardımcı.

UEFA’da haklarımızı koruma noktasında çok güçlü olacak ki Türk futbolunu yönetmeye talip. Yıllardır orada olan Şenes Erzik için herhangi bir cümle kurmak ise sadece zaman ve mürekkep israfı olur.

Olan oldu artık, kaybettik maçı! Gecenin olumlu bir yanı vardı. Gürcistan ile Çekya’nın berabere kalması bize inanılmaz bir avantaj sağladı. Öyle ki; hala 3 puanla ikinci sıradayız. Önümüzde çok önemli bir final maçı var. Çekya ile yine tarihi bir maç oynayacağız. Çekya kazanmak zorunda ama bize beraberlik dahi yetiyor. Hatta yenilsek bile “en iyi 4 üçüncü” olarak gruptan çıkma şansımız var.

Gruptan ikinci olarak çıkarsak Hollanda veya Fransa ile eşleşeceğiz. 3. olarak çıkabilirsek, İspanya veya İngiltere’nin rakibi olacağız.

Gruptan çıkmak bu kadro için yeterli bir başarı olsa da futbol her sonuca ve sürprizlere açık bir oyun. Ben, -bu maçta çok büyük hata yapsa da- Montella’nın Çekya karşısında önemli işler yapacağına ve Türkiye’yi gruptan çıkaracağına inanıyorum. Milyonlarca taraftar da inanıyor.

Haydi Montella.

Haydi A Milli Takım.

Haydi “Bizim Çocuklar” …

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi