Her maç bir yıldız

Her maçta bir yıldızıyla kazanıyor Fenerbahçe. Bu yıl hem Fenerbahçe’ye hem Beşiktaş’a yenilen Lugano teknik direktörü Torti, “Beşiktaş hız ve geçiş futbolunda iyi işler yapıyor, Fenerbahçe ise tecrübeli oyuncularla sonuç alıyor” demişti. Geçen hafta Fred, bu hafta Tadiç adeta Torti’yi haklı çıkardı. Tadiç sadece iki gol attığı için değil, arkasında oynayan bekleri hücuma çıkarabildiği için de günün yıldızıydı.

30 Ağustos Zafer Bayramı şerefine marşlarla sahaya çıktı takımlar. Alanya karşısına bir önceki lig maçının 11’ni tercih etmişti Mourinho… Kadro adaleti, her oyuncudan yararlanma gereği falan tamam da belli ki Mourinho ilk 11 için bir omurga oluşturmak istiyor.

Tribünlerin büyük desteği eşliğinde önde sıkı bir baskı ile başlayan Fenerbahçe oyunu tamamen rakip yarı sahaya yıktı. Sahaya 4-2-3-1 ve 4-1-4-1 dizilişiyle çıkan Sarı Lacivertiler, hücumda 3-5-2’ye dönüyor. Böylece sol öndeki Maksimen ve sağ öndeki Tadiç kanatlardan merkeze doğru girebiliyor. Ancak sağ ve sol bekler ofansif olarak gerekli etkinliği gösteremiyor.

Solda geçen seneki Ferdi-Tadiç tandeminin başarısına henüz ulaşabilen bir ikili yok. Osterwolde, sol bekte Ferdi’nin Tadiç’ten aldığı desteği Maksimen’den alamıyor. Maksimen hiçbir zaman Tadiç gibi gerisindeki bekleri ileri doğru oynatamayacak çünkü kendisi ileri gitmeye bayılıyor. Tadiç ise sağ açıkta Mert Müldür’e destek vermeye, oynatmaya başladı ama İrfan Can-Osayi verimini henüz yakalayamadılar.

Fenerbahçe’nin 5-6 net pozisyondan yararlanamadığı ilk yarı golsüz bitiyordu ki, Tadiç yine ceza sahasında kalabalık Alanya defansının arasında topla buluştu, usta bir vuruşla kendi adına sezonun ilk golünü attı.

Geriye düşen Alanya ikinci yarıya önde baskı ile başladı ve Fenerbahçe’nin oyundaki hakimiyetini kırdı. Rakibin önde baskısını bozmakta zorlanıyor Fenerbahçe, Mourinho buna çözüm bulmak zorunda.

Mourinho ilk müdahaleyi Maksimen’in yerine İrfan Can’ı alarak yaptı. Tadiç sola geçerek Osterwolde’yi ileri çıkarmaya başladı. Bu dokunuş bile Fenerbahçe’nin yeni goller bulmasına yetti. Tadiç hızlı çıkılan bir atakta kalecinin üstünden aşırdığı topla ikinci golü attı. Birkaç dakika sonra yine İrfan Can Kahveci, ceza sahası içinde Dzeko’ya “al da at” dedi. Böylece Dzeko yine boş geçmemiş oldu.

Mourinho ilerleyen dakikalarda En Nesyri ve Cenk’e şans verdi ama sonuç alamadı.

Hele En Nesyri’nin uzatmalarda kaçırdığı bir gol var ki akıllara bir zamanların Guiza’sını getirdi. Allah muhafaza…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi