Allah kabul etsin

Anadolu’da pek de içe sinmeyen, tereddütlü sonuçlara “Allah kabul etsin” derler. Lugano’yu elerken Fenerbahçe’nin oyununa biz de aynı duayı ediyoruz. Mourinho’nun bir gün önce dediği gibi Fenerbahçe “survive” etmeyi, Şampiyonlar Ligi’nde kalmayı başardı ama Allah kabul etsin.

Geçen senenin 11 ismiyle çıktı Fenerbahçe sahaya, ancak diziliş farklıydı… Mourinho, Tadiç’i sağ açığa çekmişti. Sol beke Jaden’ı alıp Ferdi’yi sol açığa koymuştu. Ancak asıl sıkıntı orta sahanın merkezindeydi; Fred’in eşlikçisi Kruniç’ti. Ne hücumda ne defansif oyunda işe yaramayan Kruniç, İsmail Kartal’dan sonra Mourinho’yu da kandırmıştı.

Aslında Mourinho’ya söylenecek laf basit, eski kadro ile çıkıyorsan bozma ekibi, bozma sistemi… Mesela Ferdi-Tadiç tandemine elleme, takımın en iyi işleyen ikilisi.

Kruniç oyunun iki yönünde de etkisiz kalırken, Fred erken sakatlanıp yerini İsmail Yüksek’e bırakınca orta saha göbeğinin ofansif etkisi iyice düştü.

Üstelik Mourinho’yu çıldırtacak bir gol yedi Fenerbahçe hem de daha 7.dakikada… Orta sahanın da defansın da hatası çok açıktı golde.

Maça beklenen baskıyla başlayamayan Fenerbahçe golden sonra ciddi biçimde baskı ve tempo sorunu yaşadı. Oyunun merkezini kullanamadığı gibi, kanatlarda da etkisiz kaldı. Sol bekteyken her maç en az on çizgi akını yapan Ferdi bile sadece iki kere rakip ceza sahasına gidebildi.

Sadece 40. Dakikada net bir pozisyon yakaladı Sarı Lacivertliler, o şansı da Ferdi kötü bir vuruşla harcadı.

Allahtan Mourinho hataları ve aksayan tarafları çabuk görüyor ve tereddütsüz müdahale ediyor. İkinci yarıya doğru bir hamleyle Kruniç’in yerine Mert Hakan’ı alıp orta sahanın ofansif gücünü artırarak başladı.

Mert Hakan girdikten sonra orta sahada dolayısıyla oyunda denge kuruldu. Ardından da geçen yılın Fenerbahçe’sini izlemeye başladık.

Yeni isimler oyuna girdikçe kadro nasıl şekillenecek göreceğiz ama şimdilik geçen senenin kadrosuna ve dizilişine çok dokunmamak gerekiyor. Eğer İsmail Yüksek sakat veya cezalı
değilse, yerine Kruniç’i alana kim ne der bilmem ama ben teknik
direktör demem.

Mourinho maçtan sonra oyuncuların farklı form düzeylerinde olduğundan bahsetti, haklı belki ama şurası da çok açık bu oyun Lille’e yetmez. Bir an önce yeni oyuncuların takıma katılmasında büyük fayda var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi