Yumurta haşlarken çatlamasın diye bunu yapın! Aslında çok kolaymış

Yumurta haşlarken çatlamasın diye bunu yapın! Aslında çok kolaymış
Bu adımları takip ederek yumurta haşlarken çatlamasını engellemeniz mümkün. Bu basit püf noktalarını uygulayarak mükemmel haşlanmış yumurtalara sahip olabilirsini

Yumurta haşlarken çatlamasın diye dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Bu yöntemleri uygulayarak yumurtalarınızın mükemmel bir şekilde haşlanmış olmasını sağlayabilirsiniz. İşte yumurta haşlarken çatlamasını engellemenin pratik yolları:

Yumurtalar genelde buzdolabında saklanmaktadır. Buzdolabından çıkarıldığı gibi ateşe konması durumunda yumurta çok çabuk çatlıyor ve bu da haşlanırken yumurtanın patlamasına sebep oluyor. Bu sebeple yumurta haşlamadan önce buz dolabından çıkarılan yumurtaların oda sıcaklığında bir süre beklemesi gerekiyor. Böylece yumurtalar çatlamayacaktır.

YUMURTA HAŞLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Haşlama kabının içerisine yumurtaları koyarak su ekleyin. Daha sonra suyun içerisine bir tutam kabartma tozu ekleyin. Haşlanmış yumurtayı soyarken daha kolay soyulması için de bu yöntem işe yarayacaktır. Yumurtaları asla çatlatmayacak ve soyma kısmında da kolaylık sağlayacaktır.

Yumurtayı pişirme kabına koyarken de dikkatlice koymanız önerilmektedir. Yumurtanın kabuğu çok hassas olduğu için sert bir şekilde konulması esnasında çatlayacak bu da pişerken yumurtanın dışarı çıkmasına sebep olacaktır.

Bir diğer yöntem ise yumurtayı haşlarken çatlamaması için suyun içerisine bir tutam tuz ekleyin. Bu da yine yumurta kabuğunu sertleştirecek çatlamasını engelleyecektir. Daha sonra soyma kısmında da sertleşen kabuk kolayca soyulacaktır.

Yumurta haşlarken çoğu kişinin problemi yumurtanın haşlanırken patlaması. Aşçılar tarafından önerilen bu yöntemler ile ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarıyla yumurtalar artık haşlanırken çatlamayacak ve daha sonra çok kolay bir şekilde soyulacaktır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar