Meğer yanlış yapıyormuşuz! Etin lokum gibi pişmesi için böyle pişirilmeliymiş

Meğer yanlış yapıyormuşuz! Etin lokum gibi pişmesi için böyle pişirilmeliymiş
Bugün sizlere etin nasıl lokum gibi pişirileceği konusunda doğru yöntemleri paylaşmak istiyoruz. Belki de bugüne kadar yanlış yaptığımızı fark edeceksiniz. Etin lokum gibi pişmesi için dikkat etmemiz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır.

Eğer etin lokum gibi yumuşak ve lezzetli olmasını istiyorsanız, doğru pişirme yöntemini kullanmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çoğu insanın yaptığı gibi, eti sadece pişirmekle iş bitmiyor. Doğru pişirme yöntemiyle etinizi lokum gibi lezzetli hale getirebilirsiniz.

İşte etin lokum gibi pişmesi için doğru pişirme yöntemi:

LOKUM GİBİ ET PİŞİRMEK İÇİN MADEN SUYU YÖNTEMİ

Aşçıların yöntemi maden suyu ile et kavurması yapmak. Maden suyu etin lezzetini ön plana çıkarmaktadır. Lokum gibi et pişirmek için yapılması gerekenler şunlardır;

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kekik

1 şişe maden suyu

Yeterince tuz

images.jpg

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

3 diş sarımsak

TARİF

Gereken malzemeler bunlardır. Etin lokum gibi pişmesi için öncelikle tencerede tereyağı ve zeytinyağını koyup eritin. Ardından kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. Kavurmaya başlayın. Etler suyunu çektikten sonra karabiber, tuz, biber, kekik gibi tüm baharatları ekleyin. İnce doğranmış sarımsakları da ekleyin ve üzerine bir şişe maden suyunu dökün. Ateşi en sona kadar açıp pişmesini sağlayın. Ardından ateşi kısın ve biraz da kısık ateşte pişirin. İşte bu şekilde lokum gibi et pişirmiş olacaksınız.

İlgili Haberler

Kaynak:haber merkezi

Öne Çıkanlar